2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Alkollüydüm hatırlamıyorum'

Dünya barışına dikkat çekmek için İtalya'dan Tel Aviv'e gitmek üzere 8 Mart'ta yola çıkan ve 31 Mart Günü Kocaeli'nin Gebze ilçesinde öldürülen 'Pippa Bacca' lakaplı İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualino di Marineo'nun katil zanlısı Murat Karataş'ın yargılanmasına devam edildi. 

Geçen duruşmada müşteki olarak davaya katılmak isteyen Elena Manzoni bugünkü celseye iştirak etmezken, vekili Avukat Mehmet Eke hazır bulundu. Sanık Murat Karataş'ı, baro tarafından görevlendirilen Avukat Emrah Alper Bozatlı savundu. Sanık Karataş, mahkemede verdiği ifadesinde, "Olay günü hem alkol hem de uyuşturucu almıştım, onun için olayla ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. Savunmam bundan ibarettir" dedi. 

Mahkeme başkanının, polis ve savcılıkta verdiği ifadeler ile mahkemede verdiği ifadenin çelişkili olduğunu hatırlatması üzerine sanık, "Emniyet, Cumhuriyet Savcılığı ve Sulh Ceza Mahkemesi'nde olayı anlattım, onlar aynen doğrudur" diye konuştu.
Karataş, mahkeme başkanının sorması üzerine, İngilizce bilmediğini söyledi. Sanık avukatı Av. Emrah Alper Bozatlı da savunmaya ekleyeceği bir hususun olmadığını belirtti. 

Mahkeme, davaya müdahale talep eden Emekçi Kadınlar Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı ve İstanbul Genç Kadın Avukatlar'ın taleplerinin değerlendirilmesine, İtalya yetkili adli makamına yazılan talimatın cevabının beklenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 16 Aralık 2008 tarihine erteledi. 

Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran müşteki vekili Av. Mehmet Eke, "Sanık suç ikrarı yapmıştır. Suçunu kabul etti. Bir önceki duruşmada tercümanın gelmemesinde mahkemenin bir suçu yoktur. Bize aileden katılma talebi duruşmadan bir gün önce bildirildi. Fotoğrafların silinmesi ancak bir uzman el vasıtasıyla gerçekleşmiştir. Buna dair kanaatimiz çok sağlamdır. Sanığın İngilizce bilip bilmemesi bizim için çok önemlidir. Çünkü makine ve kamera üzerinde yaptığımız incelemelerde, Türkçe menünün olmadığını gördük. Yani İngilizce'ye hakim olmayan bir insanın oradaki kayıtları formatlaması, resimleri silmesi mümkün değil. Asıl suçun işlenmesi anında iki kişinin olup olmadığı hususunda herhangi bir bilgimiz yok ancak Adli Tıp Kurumu raporundan anladığımız fail bir kişi, o da Murat Karataş. Fakat bu fotoğraf makinesinin ve kameranın gasp edilmesinden sonra dokunan elin kim olduğu da bizim için çok önemli. Çünkü ortada deliller var. Katilin veya muhtemelen bir ikinci kişinin resimleri olabilir. Kim formatlamıştır, kim temizlemiştir bu hafıza kartlarını? Bizim bunu muhakkak ortaya çıkarmamız lazımdır. Bu adaletin tecellisi açısından da önemlidir" şeklinde konuştu. 

Duruşma öncesinde Emekçi Kadınlar Derneği, Mor Çatı Kadın Sığınağı ve İstanbul Genç Kadın Avukatlar üyesi kadınlar bir basın açıklaması yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:57:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?