6
Mayıs
2024
Pazertesi
KOCAELİ

'Altınları kocam aldı' dedi ama...

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızlık yaptığından şüphelenilen 2 kadını gözaltına aldı. Üstünde arama yapılan iki kadının çantasından 12 bin lira değerinde altın bulundu. Emniyette ifadesi alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İstanbul'dan Kocaeli'ne 'bone' satmak bahanesi ile gelen anne-kız Şerife Ş. (27) ve Safiye Ş. (44), satış yapmak için gittikleri evlerde kimsenin olmaması durumunda kapıları açarak hırsızlık yaptı. Şehirde çeşitli evlere bu şekilde girerek hırsızlık yapan anne-kız, işlemlerini bitirdikten sonra şehirden ayrılmak için Eskihisar Vapur İskelesi'ne gitti. Burada bulunan emniyet güçleri, şahısların hareketinden şüphelenerek Genel Bilgi Tarama (GBT) yaptı. Zanlıların, çeşitli suçlardan sabıkalı olduğunu tespit eden ekipler, şahısların üstlerinde ve çantalarında yaptıkları aramada, değeri 12 bin lirayı bulan 4 altın bilezik, 1 altın bileklik, 1 altın gerdanlık ve 2 altın saat buldu. Zanlıların hırsızlıktan da sabıkaları olmasından ötürü anne-kız, sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü. Burada sorgusu yapılan zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlıların, altınları çaldıklarını inkar ettikleri, Safiye Ş.'nin altınları kocasının aldığını belirttiği, ancak söz konusu kadının kocasının işsiz olduğu için bu değerdeki altınları alamayacağı öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2011 Cuma 18:44:38
Güncelleme :21 Ekim 2011 Cuma 10:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?