2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

'Ana-Kız Okuldayız' Darıca'da başladı

Türkiye genelinde başlatılan ve her bölgede büyük ilgi gören "Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası" çerçevesinde Darıca'da ilk toplantı yoğun katılımla gerçekleşti. 

Ülke genelinde başlatılan "Ana-Kız Okuldayız" isimli okuma yazma kampanyası çerçevesinde Darıca Belediyesi meclis salonunda yapılan toplantıda, kampanyanın amacı ve önemine dair bilgilendirme yapıldı. Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ülke genelinde başlatılan bu etkinliğin başarıya ulaşabilmesi için kurum, kuruluş ve vatandaşların üzerine düşen görevleri yerine getirmesi çağrısında bulundu. Öztosun, Darıca İlçe Milli eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapacakları çalışmalarla okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı okur-yazar yapmak için tüm gayretleriyle çalışacaklarını ifade etti. 

Daha sonra söz alan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşlerinin himayesinde ülke genelinde sürdürülen kampanya çerçevesinde, her bölgede okuma yazma seferberliği başlatıldı. Muasır medeniyetler seviyesine erişmek için eğitim son derece önemli. Bütün kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerini kampanyaya destek olmalıdır" dedi. 

Başkan Karabacak ilk olarak kampanyaya katılacak olan vatandaşların bütün kırtasiye masraflarını Darıca Belediyesi olarak karşılamaya hazır olduklarını, diğer konularda da gerekli desteği vereceklerini söyledi. Başkan Karabacak'ın ardından toplantıya katılanlar da söz alarak, kampanya ile ilgili görüşlerini aktarıp, kampanyanın hedefine ulaşabilmesi için, yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundular. Toplantıya Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Milli Eğitim Müdürü Ali Öztosun, Sağlık Grup Başkanı Sebahahattin Kara, Darıca İlçe Müftüsü Remzi Pehlivan ile siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 17:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?