5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Araba fiyatına kanaryalar

ARABA FİYATINA KANARYALAR

Kocaeli Ornitoloji Derneği tarafından düzenlenen 'Kanarya Irk Güzelliği Yarışması'na Türkiye genelinden bin 200 kanarya katıldı. Araba fiyatına kanaryalar satışa çıktı.

İzmit İnterteks Fuar alanında yapılan yarışmaya katılan bin 200 kanarya, dereceye girebilmek için mücadele ederken, sahipleri de büyük bir heyecanla yarışmanın sonuçlanmasını bekledi. Yarışmanın büyük ilgi gördüğünü söyleyen Kocaeli Ornitoloji Derneği Başkanı Ali Soyer, "Bu yarışma federasyonumuzun uygun gördüğü illerde belirli tarihlerde yapılıyor. Yarışma, yorkshire, norwichh, gloster, renk, border, fifi fancy, cresbred, parisien, lanchasire ve kanarya melezleri olarak 11 türde yapılıyor. 11 tür de

kendi arasında 24 dala ayrılıyor. Hakemlerimiz, her dalı en ince ayrıntısına kadar inceleyip puan veriyor. En ucuz kanaryalar 100 TL'den alıcı bulurken, 5 bin liraya satılan kanaryalar da var. Yarışmada kuş sahiplerine herhangi bir para ödülü verilmezken, kupa ve madalyalarla onurlandırılacaklar" dedi.

Kanarya sevmenin bir tutku olduğunu belirten Ali Soyer, "Bu, bir manevi tatmindir. Kuşları sadece fiziki güzelliklerine göre değerlendirip sahiplerini onurlandırıyoruz. Bu bir gönül işidir. Türkiye'nin her yerinde kümeslerinde besledikleri kanaryaları buraya getirip sergileme imkanı buluyorlar" diye konuştu.

İki gün sürecek yarışmanın ardından 35 kişilik hakem heyetinin belirlediği kanarya sahiplerine ödülleri verilecek.

ARABA FİYATINA KANARYALAR
ARABA FİYATINA KANARYALAR
ARABA FİYATINA KANARYALAR
ARABA FİYATINA KANARYALAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 14:52:03
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 23:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?