5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Arazi mafyası hakim karşısında

ARAZİ MAFYASI SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA

Kocaeli'nde, arazi mafyasına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve 3 milyon TL'lik dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 23 zanlı adliyeye sevk edildi.

Devletin kamulaştırma bedeli olarak ihaleyi alan kişilerin hesabına aktardığı paraları düzenledikleri sahte belgelerle çekmek suretiyle yaklaşık 3 milyon TL'lik dolandırıcılık yapan arazi çetesine 1 Ekim tarihinde operasyon düzenlenmiş ve 23 kişi gözaltına alınmıştı. Bir yıllık takip neticesinde çökertilen çetenin üyeleri arasında İstanbul Barosu'na kayıtlı 6 avukat, bir banka çalışanı, İstanbul Adliyesi'nde görevli bir katip ve bir mübaşirin bulunduğu bildirildi.

Yaklaşık iki yıldır, başta Gebze olmak üzere İzmit, İstanbul, Adana, Gaziantep, İzmir, Kahramanmaraş, Bursa, Bolu, Düzce ve Eskişehir illerinde sahte evrak düzenleyerek dolandırıcılık yapan 5'i kadın 23 kişinin oturdukları evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Tamamı İstanbul'da ikamet eden 23 kişi; Maltepe, Kadıköy, Ataşehir, Ümraniye, Üsküdar, Sarıyer, Şişli, Eyüp, Esenler, Esenyurt, Bakırköy, Zeytinburnu, Sultangazi, Avcılar, Bahçelievler, Büyükçekmece, Beykoz, Beylikdüzü ilçelerindeki evlerinde suçüstü yakalandı.

30'a yakın dolandırıcılık yapan çetenin 3 milyon TL haksız kazanç sağladığı öğrenilirken, 8 kişinin de emniyet yetkilileri tarafından arandığı belirtildi. Şebekeyle birlikte çok sayıda sahte vekaletname, tahsilat makbuzu ve sahte senet de ele geçirildi.

Nuh B.'nin lideri olduğu çeteye mensup Yıldıray E., İsa M., Timuçin T., Suat A., Bülent T., Fevzi T., Ayşe K., Bülent M., Sadık M., Nazif T., Köksal S., Zeynep Gülay Ç., Hayrettin K., Meltem B., Erhan S., Şenay S., Serdar Y., Ömer B., Zeynep Aslı G., Mesut Ç., Necmettin A. ve Serenay T., Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; 23 zanlıyı, "suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, bankaları aracı kılmak sureti ile nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk etti.

ARAZİ MAFYASI SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA
ARAZİ MAFYASI SANIKLARI HAKİM KARŞISINDA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 17:43:00
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 19:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?