5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

'Arınç olayının arkası aydınlatılmalı'

SP LİDERİ KURTULMUŞ KOCAELİ'NDE

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, demokratik açılım sürecinin ayrışma sürecine dönüştüğünü iddia etti.

SP Kocaeli İl Teşkilatı'nın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kongresine katılan Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kongrenin Türkiye'nin çok önemli bir kavşak noktasında olduğu bir dönemde yapıldığını belirterek, "Türkiye maalesef bir taraftan ekonomi, bir taraftan demokratikleşme ve sosyal sorunlarla uğraşırken, SP dışındaki partiler anlamsız tartışmalarla milletin vaktini boşuna geçiriyor. Önce Kürt açılımı, sonrasında demokratik açılım meselesi Türkiye'yi 6 aydır meşgul etti" dedi.

İktidar ve muhalefetin bu konuda sadece kavga ettiğini savunan Kurtulmuş, "AK Parti'den 'demokratik açılımı şöyle halledeceğim' diye bir şey duydunuz mu? CHP'nin söylediği bir cümle var mı? MHP karşı çıkıyor, DTP karşı çıkıyor. Demokratik açılım süreci, ayrışma sürecine dönmüştür. Yaşananlar Türkiye'de süreci tıkamıştır. Partiler kavga ederken Saadet Partisi ortaya çıktı, barış ve kardeşlik için gönüllü birliktelik projesini İçişleri Bakanı'na verdi. Biz iktidarda olsaydık, bu meselenin nasıl çözüleceğiyle ilgili proje verdik. Saadet Partisi bu meseleyi medeniyetimizden aldığımız güçle çözecek. Bu millet 2009'da gökten zembille indirilerek yaşamıyor. Biz bu coğrafyayı birlikte inşa ettik. Bin yıldır birlikte olduk, kıyamete kadar da birlikte yaşayacağız. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' lafı kuru kuruya söylenmemiştir. Amacımız, adaletle yönetmektir. Bu memleket bir gül bahçesi. Farklı renkte çiçekler var içine girdiğiniz. Türkiye diye girdiğiniz toprakların toplamı Türkiye'dir.

Dünyanın da en güzel çiçek bahçesidir. Hükümet işi eline yüzüne bulaştırmıştır. Diğer partilerin de hiçbir söylemi olmamıştır" diye konuştu.

Kurtulmuş, Arınç'a yönelik suikast planı iddiasının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu meselenin arkasında ne varsa sonuna kadar gidilmeli ve aydınlatılmalı. 2002 yılında AK Parti iktidara geldi. Yüzde 47 oy aldı. Ancak, Türkiye'de çözülmesi gereken birçok konu olduğu gibi duruyor. 'Yapacaktık, ama yaptırmadılar' diyorlar. Bu vatandaş size yüzde 47 oy verdi. Daha ne verecek? Yüzde 67, 77 mi verecekti? Cumhurbaşkanı, başbakan, meclis başkanı, Türkiye' de tüm üst kademedekiler AK Parti'den. Bir tek Genelkurmay Başkanı AK Parti'den değil. Yapmak için daha ne gerekiyor".

Numan Kurtulmuş konuşmasının ardından kongreden ayrıldı. Kurtulmuş, daha sonra partililerle bir balıkçıda yemek yedi.

SP LİDERİ KURTULMUŞ KOCAELİ'NDE
SP LİDERİ KURTULMUŞ KOCAELİ'NDE
SP LİDERİ KURTULMUŞ KOCAELİ'NDE
SP LİDERİ KURTULMUŞ KOCAELİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 18:20:01
Güncelleme :3 Ocak 2010 Pazar 22:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?