5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Asgari ücretli işe talip yok

ASGARİ ÜCRETLİ İŞE TALİP YOK

İş-Kur ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında ikinci kez uygulamaya koyduğu ağaç dikimi için alınacak 400 kişilik işe 467 kişi başvurdu.

Orman yangınlarında yanan alanların ağaçlandırmasında çalışacak elamanlar için Kocaeli Fuaru alanında bulunan Park Bahçeler Müdürlüğünde kura çekildi. Bir önceki dönemde 250 kişinin alınacağı kura çekimine bin kişinin başvurduğunu hatırlatan İş-Kur İl Müdürü Öztekin Kaşukçi, "Bir önceki projede 250 kişi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalıştı. O projeye binden fazla başvuru yapılmıştı. Buradan hareketle Kocaeli'deki işsizlik oranında bir azalma görüldüğünü söyleyebilirim. Ödenek gelmesi durumunda, projeyi 3 ay daha uzatacağız. Kura sonrası belirlenecek vatandaşlarımıza şimdiden kazasız belasız bir çalışma dönemi diliyorum. Tüm işsiz vatandaşlarımız İş-Kur'a başvurabilir. İşsiz kişiler dilediklerinde mevcut ilanlara bakabilir, dilediklerinde toplumsal projelere ve kurslara katılabilir" şeklinde konuştu.

Ağaç dikimi işi için başvuranlar arasında ilkokul mezunundan üniversite mezununa kadar her yaş grubundan insan var. İşe alınacak işçiler asgari ücret ile çalıştırılacak.

ASGARİ ÜCRETLİ İŞE TALİP YOK
ASGARİ ÜCRETLİ İŞE TALİP YOK
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 16:34:05
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 20:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?