2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Aşk skandalında baldıza tarihi kıyak

Kocaeli Vali Yardımcılarından evli 2 çocuk babası 55 yaşındaki Mehmet Özcan ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak görev yapan ve 4 ay önce eşinden ayrılan Nükhet Oruç arasındaki aşk skandalının yankısı sürerken, bir de tarihi konak kiralama skandalı ortaya çıktı.

Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın, İzmit’te bulunan tarihi bir konağı, sevgilisi Nüket Oruç’un kızkardeşine kafeterya olarak işletmesi için kiralanmasını sağladığı belirlendi.

Kocaeli Valiliği’nde bir süredir personel arasında söylenti halinde dolaşan aşk skandalı, Kültür ve Turizm, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri, Karayolları, Telekom, Gebze PTT Başmüdürlüğü, TCDD Gar Müdürlüğü, Kütüphane, Müze, Galeri, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüklerinden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın 15 günlük rapor alıp ortadan kaybolmasıyla ortaya çıktı. Vali Yardımcısı'yla yasak ilişki yaşadığı iddia edilen, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğü’nde sözleşmeli olarak çalışan, 4 Ocak 2008'de eşinden boşanan Nükhet Oruç da, 2 Ocak 2008’de aldığı raporun süresini ayda bir uzatarak 4 aydır işe gelmedi. Kocaeli Valisi Gökhan Sözen’in de haberdar edildiği aşk dedikoduları ve sürekli alınan raporlar nedeniyle İl Nüfus Müdürlüğü yetkililerinin 11 Mart’ta Genel Müdürlüğe Nükhet Oruç’un görevden alınması için yazı gönderdiği belirlendi.

İznin ardından geçen hafta da rapor alan Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın Nükhet Oruç ile tatile çıktığı söylentileri üzerine, Vali Yardımcısı'nın eşi, 2 çocuğunu da alıp evi terketti.

Vali Yardımcısı Mehmet Özcan ile Nükhet Oruç’a telefonları da kapalı olduğu için ulaşılamazken, ikilinin en son İzmir Çiğli’de birlikte görüldüğü öne sürüldü.

Aşk skandalı iddiasıyla ilgili soruşturma sürerken, Müze ve Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da sorumlu olan Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın, Nükhet Oruç’un kızkardeşi Buket Oruç’un kafeterya olarak işletmesi için, kentin Osmanlı döneminden kalma en önemli yapılarından olan 1776'da yapılan 3 katlı Saatçi Ali Efendi Konağı’nın kiralanması konusunda yetkisini de kullanarak çaba harcadığı ortaya çıktı. İl Kültür Müdürlüğü yetkilileri kiralama olayını doğrulayarak şunları söyledi:

“Buket Oruç, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Yapılan incelemeler sonunda başvuru kabul edildi. Röleve ve binanın restorasyonu ve güvenlik işinin yapılması kaydıyla aylık 366 YTL’ye kiralanması kararlaştırıldı. Ancak İl Kültür Müdürlüğü, bu tarihi binanın Defterdarlığa devredilmesi için Bakanlığa yeni yazdı. Bunun üzerine Buket Oruç’a da bilgi verildi. Bu yazının cevabı gelene kadar da binada hiç bir çalışma yapmaması bildirildi. Binada kiralamanın ardından hiç bir çalışma yaptırılmadı.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:24:35
Güncelleme :16 Nisan 2008 Çarşamba 16:30:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?