2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Bakan Çelikten okul açılışları

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde iki ilköğretim okulunun açılışını yaptı.


Milli Eğitim Bakanı Çelik, ilk olarak Gebze Sultan Ayhan İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Törende konuşan Çelik, okulları yaptıran iş adamlarına teşekkür ederek, "Biz hükümet olarak Gebze'ye özel bir önem verdik ve vermeye devam edeceğiz. Gebze, Türkiye'nin özeti gibidir.

Mevlana der ki, 'Eğer yoksa sana ait dünya üzerinde bıraktığın bir eser, yarın gelir yerinde yeller eser'. Geleceğe bir iz bırakmak istiyorsak, isimlerimizin ebedileşmesini istiyorsak bu tür sosyal sorumluluk projeleri içinde yer
almalıyız. İki okulu da yaptıran Gebzeli iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Gebze, Türkiye'nin 30 vilayetinden daha büyük bir ilçedir. Arıcılıktaki tabirle, Gebze oğul vermiştir. 3 ilçe meydana gelmiştir" dedi.


Gebze'de derslik başına 45 öğrenci düştüğünü belirten Kocaeli Valisi Gökhan Sözer ise, "Şu an yapımı tamamlanan okullarla bu sayıyı 36'ya düşürdük ve hedefimiz derslik başına 30 öğrencidir" diye konuştu.


Daha sonra Darıca Ayfer-Gazanfer Güngör İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Çelik, Darıca'nın ilçe olmasının hayırlı olmasını diledi. Çelik, "Kocaeli'ye kaç kere geldim bilmiyorum. Herhalde 10 kere gelmişimdir. Kocaeli'de her 3 derslikten biri, Gebze'de her 2 derslikten biri hükümetimiz zamanında yapılmıştır. Kocaeli'de anadolu lisesi 12 iken 24 olacak. Sosyal bilimler lisemizi Kocaeli'ye kazandırdık. Gebze Muallimköy'de bulunan hazine arazimize bir anadolu öğretmen lisesi yapacağız. Turizm meslek vespor meslek liselerini açtık.

Çok yakın zamanda Kocaeli'de bir bilim sanat merkezi ile denizcilik meslek lisemiz olacak. Askari 24 derslikli olmak üzere 2 okul kazandıracağız. Gebze'de yapılması gerekilen şeylerin farkındayız. Bunu yapmak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. 4 bin 800 okul öncesi öğrencimize her sabah süt ve kek dağıtmaya başlayacağız" diye konuştu.


Ardından öğrencilerin folklor gösterilerini izleyen Çelik, açılışını yaptığı okulları gezdi. Öğrencilerle sohbet eden Çelik, öğrencilere altın kaplama kitap ayracı hediye etti. Öğrencilere kocaman bir öpücükle veda eden Çelik, tahtaya imzasını atmasının ardından Gebze'den ayrıldı.


Törene Kocaeli Valisi Gökhan Sözen, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Kocaeli Milletvekilleri Eyüp Ayar, Fikri Işık, Muzaffer Baştopçu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 21:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?