30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bakan Çoşkun Kocaeli'nde

Kocaeli Organize Sanayi Bölgesi'nde Türk ve Belçikalı işadamları tarafından yaptırılan Stoper Mebran Tesisleri, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'un katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Açılış törenine Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Kocaeli Vali Vekili Celalettin Özdal, Kocaeli Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kanbak, Ergoland ve Canpa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özcan, Ergoland ve Mardav Yalıtım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Alex Roussis, Belçikalı ve Türk işadamları katıldı. Törende bir konuşma yapan Bakan Coşkun, yaşanan büyük ekonomik kriz sonrasında Türkiye'nin dünya çapında bir marka olduğunu söyledi. Coşkun konuşmasında, "Ülkemiz geçmiş yıllarda hak etmediği şekilde bir krize maruz kaldı.

 Biz hükümet olarak bütün sorunları kamuoyuyla el ele, gönül gönüle vererek birlikte aşıyoruz. Ülkemizde siyasi istikrar sağlanarak güven ortamı kuruldu. Kocaeli'miz sanayide öncü illerimizden birisidir. İşsizlik giderek azalmaktadır. Sanayi bu gelişmelerin itici gücü olmuştur. 4 yıl içinde faiz oranları düşmüş ve Türkiye dünya çapında bir marka olmuştur. Anadolu adeta şantiyeye döndü. Daha yapacak çok işimiz var. 

Hedefimiz gayri safi milli hasılayı 800 milyar dolara çıkarmaktır. Her kurulan fabrika kalkınmayı önemli ölçüde desteklemektedir. Ben de sanayiden gelen bir kişi olarak sanayicilerin ne zorluklar çektiğini biliyorum. Sanayici olmak, ülkeye yatırım yapmak bir tutkudur" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından tesislerin açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Belçikalı ve Türk işadamları ile birlikte gerçekleştirdi. Bakan Ali Coşkun, Belçikalı ve Türk işadamları ile birlikte tesisleri gezerek incelemelerde bulunduktan sonra tesislerden ayrıldı. Kocaeli Organize sanayi Bölgesi'nde yaptırılan tesis 1 yılda tamamlanırken, 23 dönüm alan üzerinde kuruldu. 7 dönüm kapalı ve yarı kapalı tesislerden oluşurken toplam 10 milyar dolara mal oldu. Su yalıtımı konusunda üretim yapılan tesislerde yıllık üretim kapasitesi 12 milyon metrekare olarak hedefleniyor.
İha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 21:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?