30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bakan Gönül ve Pepe açılıştaydı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde yaptırılan Ayşe Sıdıka Alışan İlköğretim Okulu ve AlışanDenhartogh kimyevi yıkama tesisi, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Alışan Şirketler Grubu Başkanı Ertuğrul Alışan'ın annesi Ayşe Sıdıka Alışan'ın adı verilen ilköğretim okulunun açılış törenine Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. 

Soğuk bir havada gerçekleştirilen törende öğrencilerin üşüdüğü görüldü. Bakan Pepe, okul yaptırarak eğitime büyük katkı sağlayan Alışan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alışan'ı kutlayarak işadamlarını okul yaptırmaya davet etti. Bakan Vecdi Gönül de yaptığı konuşmada, okulların ilim ve irfan yuvası olduğunu ifade ederek, son yıllarda eğitime verilen önem sayesinde Türkiye'nin önemli mesafe aldığını kaydetti. Konuşmaların ardından bakanlar Gönül ve Pepe, okul yaptıran Alışan Şirketler Gurubu Başkanı Ertuğrul Alışan'a bir teşekkür plaketi verdi. 2.5 milyon YTL'ye mal olan okulun 24 derslikten oluştuğu kaydedildi. 

Açılış töreninin ardından okulu gezerek incelemelerde bulunan bakanlar, daha sonra Alışan Grup tarafından yaptırılan Türkiye'nin ilk kimyevi yıkama tesisi açılışına da katıldı. Alışan ve Hollandalı ortağı Denhartogh tarafından yaptırılan çevre dostu tesiste bakanlar Gönül ve Pepe incelemelerde bulundu. Pepe, Kocaeli yöresinde kurulan tesisin bölgenin kalkınması ve çevreye vereceği faydalar açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
İha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 08:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?