30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bakan Gül Gebze'de

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 14 yıl sonra tamamlanan Gebze Devlet Hastanesi ve Eskihisar Köprülü Kavşağı'nın bugün açılışını yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yönetimde oldukları 4.5 yılda dedikodu değil, hizmet peşinde koştuklarını söyledi.


Seçim yasaklarının başlamasına çok az bir zaman kala, AK Parti Hükümeti açılış üstüne açılış yapıyor. Yasaklardan önce son açılışlardan biri olan Gebze Devlet Hastanesi ve Eskihisar Köprülü Kavşağı, bugün akşam üzeri, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de katıldığı bir törenle yapıldı. Törene Bakan Gül ve Pepe'nin yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Eyüp Ayar, Nihat Ergün, Muzaffer Baştopçu, Dr. Nevzat Doğan ile Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur ve partililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Yalova'daki programının ardından yaklaşık 2 saatlik bir gecikmeyle helikopterle Darıca'ya gelen Bakan Gül ile Bakan Pepe, Gebzeliler tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Yaklaşık 14 yıldır yapımı yılan hikayesine dönen ve AK Parti Hükümeti tarafından kısa sürede tamamlanan 310 yataklı Gebze Devlet Hastanesi'nin açılışından önce bir konuşma yapan Bakan Gül, mutlulukların paylaştıkça büyüdüğünü ve kendilerinin de buraya bu hastanenin mutluluğunu paylaşmak için geldiklerini belirterek, "Bütün
Türkiye'yi dolaşıyoruz. Ve her yerde bu coşku ve muhabbetle karşılanıyoruz. Eskiden Türkiye'de bir iş yapmaya başlanır ve yıllarca öyle kalırdı. Ne yapacağını bilen iktidar işbaşında olursa, bütün bu yarım kalmış işler yapılıp, bitiriliyor. Sağlık sektöründe 4.5 yıl öncesi ve bugünü bir kıyaslayın. Size 4.5 yıl öncesini, 45 yıl önceyi demiyorum. Türkiye'de herkes arasında bir ayrım vardı. Türkiye'de 50 milyon kişi, 150 SSK Hastanesi'ne mahkumdu. İşte Türkiye'nin hali böyleydi" dedi.


Kendi dönemlerinde, Türk parasının değerlendiğini ve artık halk tarafından paranın dövize yatırılmayıp, Türk Lirası olarak saklandığını da vurgulayan Bakan Gül, "Biz 4.5 yılda, 3 bin 800 tane okul açtık. 108 bin derslik açtık. Okullara 406 bin adet bilgisayar dağıttık. 280 bin tane yeni öğretmen tayin ettik. İşte hizmet bu. Hükümetler halkına hizmet için vardır. Biz 4.5 sene konuşmadık, dedikodu yapmadık. Ona buna laf yetiştirmedik. Sadece hizmet peşinde koştuk. Onun için de karşınıza elimiz ve sepetimiz
boş çıkmıyoruz. Sepetimiz ve heybemizde dolu geliyoruz. İşte 14 yıl sonra Gebzelilere sunduğumuz hastanede bunlardan birisi" diye konuştu.


Türkiye'nin 35 yıl sonra tek haneli enflasyon rakamlarına geldiğinin de altını çizen Bakan Gül, hayat pahalılığını ise bu şekilde kırdıklarını söyledi. Konuşması sırasında sık sık sloganlarla sesi kesilen Bakan Gül, vatandaşların cumhurbaşkanlığı konusundaki sorulara ise, "Bizim başımız o kadar dik ki, milletin zaten gönlündeyiz. Olan Türk demokrasisine oldu. Türkiye'ye yakışmadı ve küçük düşürdüler. Bunu da bildikleri için, bu mevzuları halkla konuşulmasından nedense çok korkuyorlar. Bunların meclise
gelmeyince cezası yok mu? Var tabi, onun da cezasını millet keser" şeklinde cevapladı.


Partililerin "Çankaya Seni Bekliyor" şeklinde bağırmalarına ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "Çankaya sadece milletindir merak etmeyin" dedi.


Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe de konuşmasında, Kocaeli'nin her ilçesi ve beldesiyle hizmetlere şahit olduğunu belirterek, "AK Parti 4.5 yıla 10 yıllara sığdırdı, 40 yılda yapılamayanları AK Parti milletten de aldığı güçle yaptı. Bunun en canlı kanıtlarından birisi de bu hastane binasıdır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından 310 yataklı Gebze Devlet Hastanesi, Bakan Gül ve Pepe ile birlikte protokol üyeleri tarafından açıldı. Açılışın ardından, programa geç kaldığı için hastaneyi gezemeyen Bakan Gül ve Bakan Pepe, daha sonra Eskihisar Köprülü Kavşağı'nın da açılışını yaparak, ilçeden ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 23:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?