30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bakan Osman Pepe İzmit'te

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe İzmit'te Çevre Teknoloji Fuarı'nın açılışına katıldı. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen fuara Fransa, Almanya, Hollanda, Avusturya ve Bulgaristan'dan 100'ü aşkın kurum ve kuruluşu katılıyor. Fuar açılışında bir konuşma yapan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Türkiye'nin 7 yılda 35 milyon EURO yatırım yapacağını belirterek, "Türkiye 2070 ve 2100 yıllarında dünyanın muhtemel kuraklık risklerine maruz kalabilir. Ekip biçilen araziler ekilip biçilemeyebilir. Bu yıl tahıl üretiminde yüzde 10 düşüşü oldu. Bu yaz kurak bir yaz olacak. Mayıs ayı sıcaklık değerleri son 80 yılda ölçülmeyen değerlere ulaştı" dedi. 

Bakan Pepe ardından Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttı. Pepe, "Millet meclislerinde bütün yenilemeler sürekli olarak olur. Son 10 dönemin meclislerine baktığımızda yüzde 50, yüzde 60, yüzde 70'e varan yenilemeler oluyor. Bunları son derece doğal karşılamak lazım. Çünkü siyasette bir kan değişimi olması lazım, yeni yüzlerin, yeni heyecanların olması lazım. Tecrübeyle birikimler ile tabandan gelenlerin kaynaşacağı bir siyaset anlayışının partiler tarafından daha gerekli daha elzem olduğu bir kez daha bu listelerde gördük. AK Partiden 160 civarında milletvekili arkadaşımız dışarıda kaldılar. Tabii o arkadaşlarımız 4.5 yıl içerisinde çok önemli hizmetlerde bulundu. Kendilerine sayın Başbakanın hizmetlerinden dolayı ben de teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum" dedi. 

Bakan Pepe, AK Parti Kocaeli milletvekili listesinin de bomba gibi olduğunu sözlerine ekledi. Bakan Pepe, Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri hep beraber fuarın kurdelesini kesti. Çevre fuarındaki standtları gezen Pepe yetkililerden bilgi aldı. Kullanılmayan elektronik aletlerden yapılan bir truva atının önünde poz veren Bakan Pepe, mera arazileri ile ilgili çıkan kanun hakkında sorulan bir soruya, "Bu yasa orman arazileri ile uzaktan yakından kesinlikle alakası yok. Mera mevzuatı orman mevzuatında ayrı bir mevzuat. Meralar boşluklar, açıklıklardır. Yani ağacın olmadığı, ormanın olmadığı yerler. Şimdi bizim bakanlığımızın 6831 sayılı orman kanunu ormanlarda hiçbir şekilde yapılaşmaya müsaade etmiyor. Zaten orman arazisi içinde yapılmış bir bina derhal yıkılır. Bu sadece yaylaları düzenliyor. Bu Tarım Bakanlığını ilgilendiriyor" cevabını verdi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 16:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?