8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Bakan Pepe Kocaeli'nde

İzmit’in tanınmış esnafından Hamit Aykan’ın Fevziye Camii’ndeki cenaze törenine katılan Bakan Pepe, daha sonra parti binasına geçerek il yöneticileri ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı.

Son günlerde kent gündemine damgasını vuran SEKA Kağıt Fabrikası’nın Ereğli Demir Çelik (Erdemir) Fabrikası’na verilmesi hakkında parti yöneticileri ve belediye başkanlarıyla görüşen Bakan Pepe, Erdemir’e SEKA dışında yer verilmesi için gerekli çabayı göstereceğini açıkladı.

Bakan Pepe, "SEKA gibi saygın bir kurum gelişen çağın ihtiyaçlarına cevap vermekte zorlandığı için özelleştirme kapsamına alınmıştır. Türk sanayisinin sembol isimlerinden birisi olan SEKA kağıt fabrikaları ülkemizin en eski fabrikasıdır. Erdemir ise saygınlığını kaybetmemiş bir kurumdur. Şu anda Başbakanlık SEKA’nın 100 dönümlük arazisine Erdemir’in taşınması için onay vermiştir. Kocaeli halkı kent içinde demir çelik fabrikası istememekte haklıdır. Biz de gerek parti yöneticilerimiz gerekse belediye başkanlarımızla bu konuyu enine boyuna tartışacağız. Özelleştirme kapsamına alınmış bir yer ile ilgili Erdemir’e başka bir alan tahsis edilmesini konuşacağız" şeklinde konuştu.

Bakan Osman Pepe, açıklamalarının ardından Ankara’ya hareket etti.

iha-kocaeli
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 11:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?