3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Bakan Pepe ödülü geri çevirdi

Kocaeli’de yayın yapan yerel bir gazetenin ödül törenine katılan Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kendisine verilen ödülü, "Gelmeyen arkadaşların ödülünü bana veriyorsunuz almam" diyerek geri çevirdi.

Kocaeli Gazetisi’nin ’Doruktakiler 2004’ ödül töreni Grand Yükseliş Otel’de gerçekleşti. Ödül törenine, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı İ. Ethem Dikmen, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Baki Komsuoğlu ve ödül alan konuklar katıldı.

Lösemi hastası Esin Köse’nin Babası Ahmet Köse ile yapımcı Armağan Çağlayan da Bakan Pepe’nin elinden ödül aldı. Programın sonunda Yazar Mustafa Küpçü Bakan Pepe’ye ödül vermek istedi anacak Pepe ödülü "Gelmeyen arkadaşların ödülünü bana veriyorsunuz almam" diyerek geri çevirdi. Küpçü programa katılması beklenen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kendilerine birer ödül hazırlandığını, ödül almayanların ödüllerinin yerinde durduğunu söylemesi üzerine mikrofona gelen Pepe, "Ödüller sadece birer semboldür. Asıl ödülü halk verir Halkın gönlünde ödül almak en güzeli, ben bu ödülü Kocaeli halkına hediye ediyorum" dedi. 20 yıldır bitirilemeyen Kartepe Projesi’nin AK Parti Hükümeti’nin göreve gelmesi ile birlikte bitirildiğine de değinen Bakan Pepe, görev yapan onca valinin arkasında siyasi bir gücün durmaması nedeniyle projenin yıllarca atıl kaldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, projenin temelini atan eski Vali Hüseyin Öğütcen, projeyi hayata geçiren Kocaeli Valisi Erdal Ata ve projenin yapımını gerçekleştiren Adil Üstündağ ödül aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 20:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?