2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Bakanlık otomobili iskeleyi karıştırdı

Gebze Eskihisar ile karşılıklı sefer yapılan Yalova Topçular'daki feribot iskelesinde sıra beklemeden gemiye binen Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait otomobil, ortalığı karıştırdı. Diğer araç sürücülerinin tepki göstermesi üzerine İDO görevlilerinin uyarılarına kulak asmayan bakanlık otomobilinin sürücüsü daha sonra jandarma ekiplerince feribottan indirilerek sırası geldiğinde karşıya geçebildi.

Olay, Topcular Feribot İskelesi'nde saat 19.00 sıralarında meydana geldi. İskele gişelerine gelen ve daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait olduğu belirlenen 34 FJ 2125 plakalı siyah BMW marka otomobil, çakar olarak adlandırılan ikaz ışığı yakalarak kuyrukta bekleyen yüzlerce aracın yanından geçerek Topkapı Feribotu'na bindi. Sırada bekleyen araç sürücülerinin tepkileri üzerine olaya önce İDO yetkilileri, daha sonra özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Otomobilde bulunan ve isimleri öğrenilemeyen sürücü ile diğer iki kişi aracın önce Bakan otomobili olduğun söylediler. Daha sonra Bakanlık araçlarına öncelik olduğunu öne sürerek feribattan çıkmak istemediler.

JANDARMA FERİBOTTAN İNDİRDİ

Sırada bekleyen diğer araç sürücülerinin protestolarının artması ve feribotun kalkışına izin vermemeleri üzerine bu kez jandarma ekipleri olaya müdahale etti. Jandarmanın girişimi sonucu otomobil Topkapı Feribotu'ndan indirildi. Bu araç daha sonra sıraya girerek Kaptan Şefik Gögen Feribotu ile Gebze Eskihisar'a geçti.

Gebze Eskihisar'da feribottan inen bakanlığa ait otomobildekiler, iskelede bekleyen DHA muhabirlerinin sorularını yanıtsız bırakarak iskeleden hızla uzaklaştılar.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 15:30:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?