2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Barajı besleyen derede kimyasal atık!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl yönetimi, köylülerden gelen şikayetler üzerine yaptıkları araştırmada, Kocaeli'nin içme su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nı besleyen havzaya kimyasal maddeler atıldığını tespit etti. 

Parti yönetimine gelen şikayetler üzerine CHP İl Yöneticisi İbrahim Aydın başkanlığındaki bir heyet, bölgede incelemelerde bulundu. İbrahim Aydın, Yuvacık Barajı besleyen Kilez Deresi Karpuzçatlatan havzası koruma alanı içerisinde iki ayrı noktada birbirlerine bir kilometre uzaklıkta önemli miktarlarda bez çuval ve kağıt torbalar içerisinde attıklar tespit ettiklerini söyledi. Barajı besleyen dereye 50 metre uzaklıktaki atıkların yağan yağmurla birlikte akmaya başladığını söyleyen Aydın, "Gerekli numuneleri aldık ve gerekli yerlere durumu bildirdik. Konu çok önemlidir. Burada tonlarca kimyasal atıktan bahsediyoruz. Yetkililerin biran önce tedbir alıp bu insanlığa ve vicdana sığmayan işi yapan kişi ya da kurumu bulmalarını istiyoruz" dedi. 

İbrahim Aydın, konunun takipçisi olduklarını ve gerekli yasal işlemleri de yapacaklarını sözlerine ekledi. Bölgede 10 tonun üzerinde kimyasal atık olduğu öğrenilirken başka yerlere de atılmış olabileceği iddia edildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 12:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?