2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Barakada yaşam mücadelesi

Koca dayağından kaçarak İzmir'den Kocaeli'nin Gebze ilçesine gelen 2 çocuk annesi, esnafın temin ettiği barakada yaşam mücadelesi veriyor. 

İzmir'den koca dayağından kaçarak 10 gün önce Gebze'ye gelen H.P. (34), 1 yaşındaki Kübra ve 6 yaşındaki Şafak isimli çocuklarıyla birlikte esnafın temin ettiği barakada yaşamaya başladı. Gebze minibüs duraklarının olduğu yerde bulunan barakayı temin eden esnaf, "Çok kötü durumdalar. Baraka her türlü tehlikeye açık. Geceleri lağım fareleri ortada dolaşıyor. Bir bayanın iki küçük çocuğuyla burada yaşaması doğru değil ama gidecekleri yerleri yok. Yetkili makamları bu insanlara yardımcı olmaya çağırıyoruz" dedi. 

Evinin İzmir'de olduğunu, kocasının sürekli içki içtiğini ve çalışmadığını, kendisini sürekli dövdüğünü belirten H.P. ise, "Kocam çocuklarımla benim yaşantımı berbat etti. Sürekli dayak ve kötü muameleden artık dayanacak halimiz kalmadı. Sonunda Gebze'ye geldik. Burada bize esnaf yardımcı oldu ve barakada yaşıyoruz. Ben çocuklarımdan ayrılmak istemiyorum. Çalışmak ve çocuklarıma bakmak istiyorum. Bunun içinde yetkili makamlardan yardım ve başımı sokacağım bir ev istiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:14:18
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 18:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?