5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Başbakan'a Kocaeli'den altın çilek

BAŞBAKAN'A KOCAELİ'DEN ALTIN ÇİLEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinden 10 kilogram altın çilek gönderilecek.

Karamürsel'in Karaahmetli köyünde yaşayan Kaan Güven, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçtiğimiz günlerde basında geniş yer alan ve halk arasında 'Yer Kirazı' olarak da bilinen altın çilek gönderecek.

Başbakan Erdoğan'a yaklaşık 10 kilo altın çilek gönderecek olan Kocaeli'nin ilk sertifikalı üreticisi Güven, altın çileğin kilosunun 65 TL civarında satışa sunulduğunu belirtti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'İyi Tarım Uygulaması'nın Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini de vurgulayan Güven, Başkan Karaosmanoğlu'na ve ziraat mühendisleri ve veteriner hekimlerden oluşan ekibe teşekkür etti. Güven, "İyi Tarım Uygulaması ürünlerde ilaç kullanımını sınırlandırarak, organik tarıma geçişte ilk basamaktır. Bu uygulamayı Kocaeli'de ısrarla hayata geçirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışması takdire şayandır" ifadelerini kullandı.

Her ortamda rahatlıkla saklanabilen 'altın çilek', üreticiler açısından son derece masrafsız ve kar getiren bir ürün. Kocaeli iklimine kolaylıkla adapte olan altın çilek, hastalık ve zararlılara karşı da oldukça dayanıklı. Kandaki ürik asidin atılmasına yardımcı olduğu için GUT hastalığının tedavisinde de kullanılan 'altın çilek', en doğal tedavi yöntemi olarak biliniyor.

BAŞBAKAN'A KOCAELİ'DEN ALTIN ÇİLEK
BAŞBAKAN'A KOCAELİ'DEN ALTIN ÇİLEK
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 11:44:02
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 16:47:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?