2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Başkan Gürkan adliyeye sevk edildi

Darp iddiasıyla gözaltına alınan Kocaelispor Başkanı Serhan Gürkan ile 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Seyahat firması bulunan Serhan Gürkan, bozulan otobüsünü verdiği serviste hesap yüzünden iş yeri sahipleriyle tartıştı.

Gürkan, iddiaya göre yanındaki 3 kişi ile birlikte servisi basarak iş yeri sahibi Suat Akdeniz'i çeşitli yerlerinden yaralarken, kardeşi Yılmaz Akdeniz beyin kanaması geçirdi. Usta başı Bünyamin Özcan'ın ise ayağı kırıldı. Aynı iş yerinde çalışan 2 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olay sonrası yanındaki 3 kişi ile birlikte gözaltına alınan Serhan Gürkan, Alikahya Jandarma Karakolu'nda alınan ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne çıkarıldı. Gürkan, ayrı bir jandarma aracı ile adliyeye getirilirken, Mustafa B. , İrfan C. ve Mehmet Y., jandarma minibüsü ile adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki 3 şahıs jandarmalar eşliğinde adliyeye sokulurken, jandarma Serhan Gürkan'ın bulunduğu aracı sadece tutuklu mahkumların kullandığı arka kapıya yanaştırdı. Burada bulunan cezaevi nakil aracı ile girişi kapatan jandarma Gürkan'ı içeri aldı.

Bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensupları, Serhan Gürkan'ın adamları tarafından engellendi. Serhan Gürkan'ın ifadesinde, garantisi devam eden otobüslerine 6 bin YTL borç çıkarıldığını, otobüsünü almaya giden Dursun isimli adamlarının iş yeri sahipleri tarafından darp edildiğini ve yine telefon açan bir başka adamına da ağır küfürler edildiğini söylediği öğrenildi.

Darp edilen servis sahibi Suat Akdeniz'in avukatı Osman Beniz ise 10 bin YTL'nin altında bir hesap yüzünden önce telefonda bir tartışma yaşandığını, daha sonra da Serhan Gürkan'ın 3 kişi ile söz konusu yere gittiğini, münakaşa büyüyünce iş yeri sahibi Suat Akdeniz ve kardeşi Yılmaz Akdeniz ile 3 çalışanın ağır şekilde darp edildiğini söyledi. Beniz, "Bu noktadan sonra konu yargıya intikal etti. Bizler de konunun takipçisiyiz" dedi.

Serhan Gürkan ve 3 kişinin adliyedeki sorgusu devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 18:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?