3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Başkan köylerin sorunlarını dinledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçtiğimiz haftasonunda İzmit’e bağlı 70 köyün muhtarıyla Antikkapı Restaurant’ta bir araya geldi. Toplantıda düşünce ve projelerini anlatan Karaosmanoğlu, muhtarların sorunlarını da dinledi.

İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanı Ali Ayaz ve Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Şişman’ın da hazır bulunduğu toplantıda Karaosmanoğlu, "Adım adım çözülmeyecek problemimiz yok" mesajını verdi.

Kocaeli’de köylere hizmeti artık Büyükşehir Belediyesi’nin götüreceğini hatırlatan Karaosmanoğlu, "Köylerimizin de imar planlarını yapacağız. Her şey mutlaka imarlı olacak. Kadastro çalışmaları bitmeyen köyler var. Bu çalışmalar yol yapmaktan daha pahalı. Ancak Avrupai, modern köyler oluşturmak istiyorsak bu şart. Aciliyetine ve bütçemize göre gereken ne varsa yapacağız" dedi.

Seyyar tiyatro gelecek

Belediyenin geçmişe göre güzel imkanları bulunduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, sorunları planlı bir şekilde ele alacaklarının altını çizdi. "Hizmet için varız" diyen Karaosmanoğlu, "Susuz köy kalmayacak. Beldelerimize gaz vermeye başladık. Yakın köylerimize de yakında doğalgaz götüreceğiz. Yarım kalan ne iş varsa tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

Köye Hizmet Daire Başkanlığı’nın köy muhtarlarının emrinde olduğunu vurgulayan Karaosmanoğlu, "Size ne kadar hizmet edersek o kadar mutluluk duyacağız" ifadesini kullandı. Karaosmanoğlu ayrıca, bir TIR üzerinde oluşturacakları seyyar tiyatronun köylerde oyunlar sergileyeceğini söyledi.

ŞİŞMAN’IN TALEPLERİ

Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Şişman ise köy muhtarlarının en büyük sorununun su olduğunu, merkeze bağlı 70 köyde taşımalı sistem nedeniyle boş duran okulların başka amaçla kullanılması için yardım beklediklerini söyledi, bazı toplantılara giderken derneklerine minibüs tahsis edilmesini istedi.

BAŞKAN: YER GÖSTERİN

Toplantıda söz alan köy muhtarları da ortak sorunlarını "spor sahası, köy içinde parke yollar ve fosseptik çukurları" olarak özetledi. Spor sahası talebi ile ilgili olarak "Yer gösterin, gerekeni yapmaya çalışalım" ifadesini kullanan Karaosmanoğlu, diğer sorunları ele almaya başladıklarını vurguladı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca camilerine yardım isteyen bazı köy muhtarlarına, "Bütün camilere yardımı belediyeden beklerseniz altından kalkamayız" şeklinde karşılık verdi.

AYAZ: ANCAK MAAŞ ÖDERDİK

Toplantıda konuşan İl Genel Meclisi AKP Grup Başkanı Ali Ayaz ise Köy Hizmetleri’nin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin "faydalı" olduğunu söyledi. Ayaz konuyla ilgili olarak, "Köy Hizmetleri, İl Genel Meclisi’ne bağlansaydı, biz ancak maaşlarını ödeyebilirdik"" değerlendirmesini yaptı. Toplantının sonunda hatıra fotoğrafı çektiren muhtarlar, Başkan Karaosmanoğlu’nu Kartepe eteklerindeki köylerin tanıtımı için 12 Haziran’da düzenlenecek Bahar ve Çilek Şenliği’ne başkanı davet etti.


 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 19:55:04
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 10:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?