2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Başkan Levent hürriyetine kavuştu

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde projesini çizdiği bir binanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden 8 kişinin yakınlarının açtığı davada tutuklanan Kocaeli'nin İhsaniye Belde Belediye Başkanı Ahmet Levent, 17 ay sonra hürriyetine kavuştu. 

2004 seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nden (DYP) girdiği seçimleri kazanan Ahmet Levent, İhsaniye Belediye Başkanı oldu. Başkan olmadan evvel serbest inşaat mühendisliği yapan Levent, Gölcük ve civarında pek çok bina yaptı. Levent'in 1996 yılında inşaat mühendisliğini yaptığı Değirmendere beldesinin Yüzbaşılar Mahallesi'ndeki Yasemin Apartmanı, 17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yerle bir olurken, 8 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından 2000 yılında açılan davada mahkeme, Ahmet Levent'i yüzde 10 kusurlu bularak 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. İnfaz Kanunu gereği cezası 9 aya düşürülen Levent, cezanın Yargıtay tarafından da onaylanmasının ardından 9 ay hapis cezasını çekmek için 7 Ocak 2007 tarihinde Gölcük Cezaevi'ne girdi. Ahmet Levent, hapis cezasını çekerken yine başka bir deprem davasından 7 ay daha ceza aldı. 

17 ay cezaevinde kalan İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent, bugün tahliye oldu. Levent'i cezaevi önünde Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, DP Kocaeli İl Başkanı Ercüment Şahin, CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, belediye başkanları, Demokrat Partililer ve İhsaniyeliler karşıladı. Gölcük Cezaevi önünde toplanan Levent'in yakınları ve partililer izdihama sebep oldu. Cezaevi kapısında eşi Nuray, kızları Görkem ve Gülfem tarafından karşılanan Levent, çocuklarını öpemeden kalabalığın arasında kaldı. Başkana sarılmak isteyen vatandaşlar birbirini ezerken, gazetecilerle de tartıştı. 

Omuzlara alınan Ahmet Levent'in etrafını saran kalabalık, cezaevi önünün trafiğe kapanmasına neden oldu. Konvoy eşliğinde İhsaniye Belediyesi önüne gelen Levent, burada davul- zurnayla karşılanırken, iki kurban kesildi. Ahmet Levent, kendisi hapisteyken yerine vekalet eden İhsaniye Belediye Başkan Vekili Mehmet Olgun'dan görevi devraldı. Levent, "Ben yokken görevi devrettiğim arkadaşım görevi layıkıyla yaptı. Yönetimde süreklilik esastır. Özgürlüğüme kavuştuğum için çok mutluyum. Bizi bu zor günlerimizde yalnız bırakmayan bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. 

Başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Levent'in makamı, kendisini ziyarete gelenlerle dolup taştı.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2008 Çarşamba 14:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?