2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Başkana fidan dikme cezası

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde kooperatif genel kurulunu geciktiren başkan ve yardımcısına, mahkeme tarafından fidan dikme cezası verildi. 

Başkanlığını Hayrettin Alay, yardımcılığını İbrahim Demir'in yaptığı Gölcük Fırıncılar Koopertifi'nin genel kurulu 1,5 ay geç yapılınca yetkililer hakkında Kooperatif Kanunu'na muhalefetten dava açıldı. 

Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi'nde hapis cezası talebiyle yargılanan sanıklardan İbrahim Demir'e, CMK'nın 231/8 maddesi uyarınca 20 fidan dikme cezası verildi. İbrahim Demir cezasını çekmek üzere yanında Denetimli Serbestlik Bürosu çalışanı ile birlikte Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü Kullar Dikim Alanı'na giderek 20 fidan dikti. 

Tarım İl Müdürlüğü görevlisi Alaattin Çelik nezaretinde cezası olan 20 fidanı diken İbrahim Demir, "Hayırlı bir ceza oldu. 20 fidan cezası aldık ancak ben 40 fidan dikeceğim. Başkanım da aynı cezayı aldı ancak henüz tebliğ edilmedi. Böyle bir davada yargılanmayı hak etmedik. Genel kurul ile ilgili mazeretimiz vardı. Başkanımız Hayrettin Alay'ın babası rahatsızdı. Raporumuz da vardı ancak hakkımızda dava açıldı. Mahkeme bize ceza yerine çok hayırlı bir görev verdi" dedi. 

İbrahim Demir, diktiği fidanları sürekli kontrol etmeye geleceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
semih sahin IP: 212.115.14.xxx Tarih : 4.12.2008 12:48:58

baskanada fidan diktirdinizya helal olsun:) aslında verecektiniz eline 100 fidan 100 fidanı dikcekti::::::::::::::)))))))))):):):):)):):