30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Başkan’dan konut çağrısı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 5 yılda 20 bin konutluk dev hamlenin vatandaşlar için bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek, 16 ayda konut teslim ettiklerini söyledi. Konutları inceleyen Karaosmanoğlu, düşük faiz ve uzun vadeli kredilerle yapılan konutların, duvarlar arasında boğulan kenti rahatlatacağını ifade etti.

GECİKME YOK

Erenler-Cedit bölgesindeki konutları gezen ince Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu çalışmalardan memnun kaldı. Başlayalı bir yıl olmasına karşın, bazı binaların sıvasının tamamlandığına dikkat çeken Karaosmanoğlu, konutların belirtilen zamanda sahiplerine teslim edilmesine çok önem verdiklerini anlattı. Yaptıkları bütün konutları 16 ay gibi kısa bir zaman diliminde tamamladıklarını anlatan Karaosmanoğlu, insanların kafalarında oluşan soru işaretlerini sildiklerini söyledi.

HERKES KONUT ALSIN

Hükümetin en önemli politikalarından birisinin toplu konut hamlesi olduğunu söyleyen Karaosmanoğlu, bu sayede gecekondu olayının da önüne geçtiklerini ifade etti. Karaosmanoğlu, “Gelir düzeyi düşük vatandaşlara konut yapıp, ucuz ve uzun vadeli konutlar verilmesi için aranıp bulunamayacak kadar değerli bir olay. Kocaeli’nde bir ilke imza attık diyebiliriz. İlk aşamada Bin 236 civarında konut yapılıyor. Üstelik çok kısa bir süre içerisinde yapılıyor. Bu konutlar için geçen yıl temel atıldı, bu yıl bitme aşamasına gelindi. Herkesin başını sokacak evi olsun istiyoruz” dedi.

KENT NEFES ALIYOR

Daha önce çeşitli spekülasyonlarla yapıldığının altını çizen Karaosmanoğlu, “Şunu bilsinler ki, çok önemli yerleşim merkezleri kuruyoruz. Yeşil alanı, temiz havası ile herkese mutlu bir yaşam sunuyoruz. Geç kalmadan herkes mutlaka ev alsın. Toplu konut demek yerleşim kültürü demek, şehirleşme kültürü demek. Altyapısı, parkı, oyun alanları, trafiği, camisi, okulu ile toplu konutlar şehirleşme kültürü demek. Kent içinde sıkışıp kaldık. Bakıyorsunuz iki blok birbirine duvar duvara yapışmış, bunların dışına çıkamıyorsunuz. Çocukların oynayabileceği bir yer yok. Buraya gelenler nefes almış olacak. Kent nefes alacak” şeklinde konuştu.
.....
Yayın Tarihi : 15 Mart 2007 Perşembe 14:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?