8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Başkandan sendikalara çağrı

İzmit’in Saraybahçe Belde Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, belediyede örgütlü Genel-İş Sendikası yetkililerine, çalışanlara doğruları tam olarak anlatmaları çağrısında bulundu.
Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, düzenlediği basın toplantısında Genel-İş Sendikası’nın çalışanları yanıltıcı açıklamalarda bulunduğunu belirterek, "Sendikayı, geçmiş yıllardaki tutumlardan kaynaklanan nedenlerden dolayı mağdur durumda olan işçilerin durumunu düzeltmek için birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Fakat ne hikmetse sendikadan bu konuda hiçbir olumlu yaklaşım göremiyoruz" dedi.

Saraybahçe Belediyesi’nin gelirinin geçmiş yıllara göre daha düşük olmasına rağmen ödemeler konusunda eskiye göre daha iyi durumda olduklarını da söyleyen Yenice, "Geçen yılki emlak gelirleri bugüne göre 2 kat daha fazlaydı. Buna rağmen çalışanlara düzenli maaş ödenmiyordu. Bugün gelirimiz daha düşük. Fakat çalışanlarımıza maaşlarını tam olarak gününde ödüyoruz. Sendika, geçmiş dönemleri ne çabuk unuttu. Biz göreve gelmeden önce esnafa 3.5 trilyon, emekli olanlara da 750 milyar lira borç vardı. Bütün imkansızlıklara rağmen geçmiş dönemde emekli olanların alacaklarını ödedik. Yeni emekli olan 126 iççimizin 3.2 trilyonluk ödemesini de söz verdiğimiz gibi 3 taksitte ödemeyi sürdürüyoruz. Sendika, içinde bulunduğumuz sıkıntılara rağmen çalışanlarımıza Eylül ayında, içerideki alacaklarına mahsuben 300’er milyon lira okul ve yiyecek yardımı yaptığımızı neden görmezlikten geliyor?" diye konuştu.

Sendikaya, işçilerin için birer ton kömür alabileceklerini belirten Yenice, "Kömür almak istemeyen işçilere de kömür tutarı kadar parayı da taksitle verebileceğimizi ilettik. Fakat iki haftadan beri sendikadan hiçbir cevap gelmedi. Bu konuda sendikanın çalışanları bilgilendirmediğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Belediye yönetimi olarak biz ne kadar iyi niyetli olsak da sendikadan aynı iyi niyeti göremiyoruz" şeklinde konuştu.

izmit
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 11:34:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?