3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Başkanı ağlatan Genel Kurul

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi takımlarından Kocaelispor’un 2005 yılı Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan İbrahim Saral, yeniden başkanlığa seçildi. Saraybahçe Nikah salonunda gerçekleşen Kocaelispor’un genel kuruluna Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli Büyükşehir Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve kulüp üyeleri katıldı.

Yeteri kadar destek görmediği gerekçesiyle başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkalayan İbrahim Saral’a destek vermek için kürsüye gelen Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, ateşli bir konuşma yaptı. Kocaelispor’un sahipsiz kalmayacağını söyleyen Tüysüz, başkanın kendisini de yönetim kuruluna almasını istedi ve en büyük maddi desteği kendisinin vereceğini söyledi.

Eleştirilere cevap vermek için kürsüye gelen Kocaelispor Başkanı İbrahim Saral ise, göreve geldikleri 13 aydan bugüne 8 trilyon borç ödediklerini, pek çok FIFA borç dosyasını kapattıklarını ifade ederek, "Geçmiş yönetimlerden pek çok borç devraldık. Kocaelispor, borçları nedeniyle lisans alamayan bir kulüp durumundaydı. Çok sıkıntılar çektik, içimize attık. Futbolcumuzdan Lazarov’a olan 175 bin dolar borcumuz nedeniyle 6 puanımız silindi. Bu borcu 20 Haziran’a kadar ödeyemezsek bir alt lige düşeceğiz. Bugün kürsüye gelerek kulübe destek olacağını söyleyen ağamız Adem Tüysüz, kulübe destek yemeğinde 50 milyar lira söz vermesine rağmen 10 milyarı defalarca gidip geldiğimizde ancak ödedi" şeklinde konuştuktan sonra gözyaşlarına engel olamadı.

Bir süre kongre üyelerine arkasını dönerek ağlayan Saral’a yönetim kurulu üyeleri destek oldu. Toplantıya verilen 10 dakika aradan sonra tekrar kürsüye gelen Saral, "Borç yükü bizleri yıprattı. Yeterince destek göremedik. Yaşadıklarımızı içimize attık. Ama Kocaelispor sahipsiz değil. Ben ve Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım Pazartesi gününden itibarin yeni sezon çalışmalarına başlayacağız" dedi.

Saral’ın konuşmasının ardından mevcut yönetim yeniden oy birliği ile göreve geldi. Kocaelispor’un 2005 - 2006 yılı bütçesi ise 11 trilyon 680 milyar lira olarak belirlendi. Yönetim kurulunun pazartesi günü toplanıp yeni bir görevlendirme yapacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 16:49:54
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 16:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?