2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Baumit Gebze Üretim Tesisi açıldı

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, kuru harçlar ve makineli hazır sıvalar sektörünün önde gelen firmalarından olan Avusturya merkezli Schmid Industrie Holding'e bağlı Baumit şirketi, Türkiye'deki ilk tesisini Gebze'de açtı. 

BAUMİT Genel Müdürü Murat Savcı, tesislerin açılış töreninde yaptığı konuşmada, yapı alanında faaliyet gösteren ve 29 ülkede şubeleri olan firmanın Gebze'de de açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirti. Savcı, "Dış cephe ısı yalıtım sistemleri, hazır sıvalar, yapıştırıcılar ve boyalar konusunda uzmanlaşmış olan BAUMİT 1988 yılında kurulmuştur. Geniş ürün yelpazesi, teknolojisi ve bilgi birikimi ile BAUMİT ısı yalıtım sistemleri ve hazır harçlar konularında kaliteli sistem çözümleri sunmaktadır. 2007 Nisan ayında temeli Gebze'de atılan üretim tesisimizin bugün açılmasından dolayı son derece mutluyum. Tesisimizin maliyeti 14 milyon Euro olup, üretim kapasitesi yıllık yaklaşık 300 bin ton kapasiteli geniş ürün yelpazesi ile üretime başlamıştır. Tesisimiz tam kapasite ile çalıştığında 50 kişiye iş imkanı sağlayacaktır. Amacımız ülkemizde yalıtım bilincinin artırılması ve ülkemizin enerji kaynaklarının verimli kullanılması ile çevrenin korunmasına katkıda bulunmaktır. Teknik yönden yetişmiş ekibi ve uygulama konusunda uzman bayilik ağı ile malzeme ve uygulama kalitesi ile müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak BAUMİT Türkiye'nin hedefidir" şeklinde konuştu. 

BAUMİT Yönetim Kurulu Başkanı Robert Schmid'in konuşmasından sonra tesisin açılış kurdelası kesildi. Açılışa Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Başkan Vekili Zinnur Büyükgöz, Başkan Yardımcısı Metin Gökçe, Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ve çok sayıda işadamı katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 19:01:43
Güncelleme :9 Ekim 2008 Perşembe 19:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?