3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Baykal'dan Seka'da gövde gösterisi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, beraberinde 35 milletvekili ile İzmit’e gelerek, eylem yapan SEKA işçilerini ziyaret etti. Baykal, SEKA arazisine park yapılacağını söyleyerek, "Halkın parkta elektrik atmaya değil, çocuğunun karnını doyurmaya ihtiyacı var" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aralarında CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Eskişehir Milletvekili Cevdet Servi, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen’in de bulunduğu 35 milletvekili ile SEKA İzmit Tesisleri’ne geldi.

İşçiler tarafından sloganlar eşliğinde karşılanan Baykal, fabrikada yaptığı konuşmada, "İzmit SEKA fabrikasında çalışanların yalnız olmadığını, dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek için 35 milletvekili arkadaşımla gelip mücadeleye destek veriyorum. Bu destek üretime, hakka, hukuka saygılı olan milyonlarca insanın desteğidir. Bizim bu desteğimiz televizyonda yer almayabilir. Ama duyarlı insanların sırtını dönmesi mümkün değildir. Bu mücadele Türkiye’de yapılan haksızlıkları, adaletsizlikleri halının altına süpürme anlayışına da bir feryattır. Bazıları özelleştirme diye işyeri kapatıyor. 8.5 milyon dolar yatırım yapılsa bu fabrika kar eder. Bu para boğazda yalı değil, daire parasıdır. Bu insanları 8.5 milyon dolarlık yatırıma kurban ederseniz bu memlekete hizmet yaptığınızı söyleyemezsiniz" dedi.


Baykal, "Bu tesis 70 yıl çalışmış. Şimdi bilim teknoloji gelişti. Fabrikayı karlı çalıştıramayacak mıyız? 70 yıldır kar ediyor 2005 yılında edemiyor. Bu politikadan Türkiye’ye kağıt satacaklar yararlanır. İşçinin sesini duymuyorlar, mahkeme kararını yok sayıyorlar. Fabrikayı kimseye peşkeş çekmeyeceklermiş. Araziyi belediyeye vermişler. Biz belediyeye verilen arazilerin ne olduğunu biliyoruz. Belediye buraya park yapacakmış. Burada 600 dönüm arazi var. Bir kısmına park yap. İzmit halkı burada elektriğini atacakmış. Birisi Başbakan’a burasının Türkiye olduğunu hatırlatsın. Halkın elektrik atmaya değil, çocuğunun karnını doyurmaya ihtiyacı var. Ekonomiye vurulan darbe, büyük yanlışlıklar var. Yanlışlıklar karşılıksız kalmaz. Atalarımız alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler. Bunlar çok mazlumun ahını aldılar. Burada bir acı yaşanıyor. Yaptıkları yanlışı yanlarına bırakamayız. Bedelini ödeteceğiz. Kapatarak, yıkarak ülkeyi hiçbir yere götüremezsiniz. Bunlar sırtını halka değil, başka yere dayamışlar ama Türkiye sahipsiz değildir" diye konuştu.

SEKA işçisi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın konuşmasını, sık sık hükümet aleyhine sloganlar atarak kesti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SEKA işçilerini ziyaretinin ardından ise Kocaeli İl Örgütü’ne geçerek, partililerle basına kapalı bir görüşme yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 17:26:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?