2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Baz istasyonu protestosu

İzmit'te, Çukurbağ Mahallesi'ne özel bir GSM operatörü tarafından konulan baca görünümlü baz istasyonunun kaldırılması için vatandaşlar eylem yaptı. 

Alınan bilgiye göre, tarihi Hüseyin Paşa Camii ve külliyesi arkasındaki 7 katlı binanın çatısına bir GSM operatörü tarafından baca şeklinde yapılan baz istasyonu vatandaşların tepkisine sebep oldu. Çoğu kadınlardan oluşan mahalli sakinleri, önce baz istasyonunun kaldırılması için imza kampanyası düzenledi. İmza atarak kampanyaya destek verenlere gül hediye eden eylemcilere cami cemaati de imzalarıyla destek verdi. Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz ve Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karaca'nın da imzalarıyla desteklediği eylemde vatandaşlar, ellerinde pankartlarla baz istasyonunun yapılmasına izin verenleri protesto etti. 

Vatandaşlar adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muharrem Yılmaz, baz istasyonlarının insan sağlığını büyük ölçüde tehdit ettiğini, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde baz istasyonlarının verdiği zararların tespit edlimesine rağmen, şirketlerin ve yetkililerin yaptıkları uygulamalara bir anlam veremediğini söyledi. Baca görünümünde gizlice bölgeye konulan bas istasyonunun bir an evvel kaldırılmasını iseteyen Yılmaz, baz istasyonu kaldırılıncaya kadar mahalle halkıyla mücadale etmeye devam edeceklerini söyledi. Basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 18:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?