8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Bekirpaşa Belediyesi işçilerinden düdüklü eylem

İzmit'in alt belediyelerinden Bekirpaşa Belediyesi işçileri, İzmit Büyükşehir Belediye binası önünde eylem yaptı. Maaşlarının ödenmemesine tepki gösteren işçiler, düdük çalarak başkanları göreve çağırdı.
Hizmet-İş Sendikası'na üye 100 kadar Bekirpaşa Belediye işçisi, yaklaşık 2 yıldır tam maaş alamamaları ve 5 yıldır biriken sosyal haklarının ödenmemesi nedeniyle bugün yeniden eylem yaptı. Bekirpaşa Belediyesi önünde toplanan işçiler, hem Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, hem de kendilerine maaş ödeme konusunda yardım edeceğine dair söz veren İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya'nın sözünde durmadığını belirterek, Büyükşehir Belediyesine kadar yürüdü. Ellerinde "Sefiller nerede, kefiller burada", "Vermedin para bayramda, horoz kestik kurbanda", "Yıllar geçti sefayla, 5 yıl geçti cefayla" yazılı pankartlar taşıyan işçiler, ayrıca yürüyüş boyunca düdük çalarak olayı protesto ettiler.
İzmit Büyükşehir Belediyesi önünde işçiler adına basın açıklaması yapan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Taştekin, bakkalın, manavın önünden utanarak geçtiklerini dile getirerek, "Maaşlarımızı ve toplu sözleşmeden doğan haklarımızı hala alamadık. İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Erenkaya, maaşların ödenmesi konusuyla ilgileneceğini söyledi. Fakat alacaklarımızdan ses yok. Başkanlar gidip lastik fabrikasında çalışan işçilerin eyleminde ön saflarda durup destek veriyor. Ama burada kaç aydır aç olan ve eylem yapan insanları görmezlikten geliyorlar. Ayın 25'i geldi hala maaşlarımızı alamadık. İşçilerin cebinde kuruş yok. Bakkalın manavın önünden geçemiyoruz. Biz bugüne kadar herşeye dayandık, namus ve şerefimizi kaybetmedik" dedi.
Belediyede çalışan 450 işçinin maaşlarının yanı sıra, toplu sözleşmeden doğan haklarından kişi başına 8 ile 10 milyar lira arasında değişen rakamlarla alacakları bulunduğunu da söyleyen Taştekin, eylemlerinin para ödeninceye kadar devam edeceğini belirtti.
KOCAELİ - İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 22:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?