30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Belediye Başkanı Levent teslim oldu

17 Ağustos 1999'da meydana gelen Marmara depreminde, kusurlu olduğu için çöktüğü tespit edilen binanın mühendisi olan İhsaniye Belediye Başkanı Ahmet Levent, hakkında kesinleşen 9 ay hapis cezası sebebiyle bugün savcılığa teslim oldu.
 
Alkışlar ve gözyaşlarıyla belediye binasında karşılanan Levent, 9 ay ayrı kalacağı makamına son kez otururken, eşi Nuray Levent ile birlikte gazetecilerin sorularını cevapladı. Ahmet Levent Türkiye'nin yüzde 70'nin deprem bölgesi olduğunu ancak yönetmeliklerin buna göre hazırlanmadığını belirterek, "Depremde yıkılan binalar yönetmeliklerde öngörülen yüklerin 4 katı geldi. Bugün aslında ayakta kalan binaların tartışılması gerekir. Yıkılan binalar yönetmeliklerin öngördüğü yüklerin çok altındadır" dedi.
 
Levent, yeni çıkan Türk Ceza Kanunu'nda afetle ilgili bir madde olmadığını belirterek, "Yeni yasalar yürürlüğe girdi. Açın bakın afetle ilgili bir tane madde yok. Bizi yargıladıkları maddelerde bize uyan bir madde değil" şeklinde konuştu. 

Makamında mesai arkadaşlarıyla vedalaşan Levent, buradan Gölcük Adliyesi'ne geçti. Hastanede kontrolden geçen Levent, daha sonra polis nezaretinde Gölcük Cezaevi'nin önüne gelerek, gençlerle resim çektirdi. Ahmet Levent'i uğurlamaya, eşi Nuray kızları Görkem ve Gülfem'in yanı sıra Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Doğruyol Partili Kocaeli İl Başkanı Ersin Soykan, İhsaniyeliler ve Doğruyol Partililer katıldı.Vedalaşmanın ardından Ahmet Levent, 9 ay boyunca hapis yatacağı Gölcük Cezaevi'ne girdi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2007 Pazar 17:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin şen IP: 85.98.142.xxx Tarih : 7.01.2007 22:25:13
sayın belediye başkanımız ahmet levente verilen bu cezayı uygun görmüyorum o iyibir başkandı ve hazmedilmez bi cezayı hak etmiyor kendisi ben akpliyim ama ona yapılanları hazmedemiyorum kendisini seviyoruz peki necmetin erbakan neden cezasını evinde çekiyo ve ahmetlevet ceza evinde çekecek