2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Belediye binasının satışı kızdırdı

İZMİT'te Sefa Sirmen'in Belediye Başkanlığı döneminde yaptırılan ve uzun süre tüm birimleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanlığı binası olarak kullanıldıktan sonra kısa süre önce 44 milyon YTL'ye satılan Belsa Plaza binasıyla tartışmaya neden oldu.

CHP İl Başkanı olan Sefa Sirmen, adrese dayalı ihale yapıldığını, en az 200 milyon YTL etmesi gereken binanın alel acele 44 milyon YTL'ye satıldığını öne sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın üç ay önce boşaltıp sahilde daha önce hastane olarak planlanan binaya taşınması ardından satışa çıkarılan kent merkezindeki Belsa Plaza binasına, büyük ortağı Türkmenistanlı olarak ilan edilen ‘Maan Guarte Holding' talip oldu. İhaleye tek olarak giren şirket binayı 44 milyon YTL'ye satın aldı. CHP Kocaeli İl Başkanı Sefa Sirmen, merkezi Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi olarak gösterilen bu firmanın adresine gidildiğinde, boş bir daire ile karşılaşıldığını, ayrıca firmanın da 9 Ekim 2008'de kurulduğunu belirtirken yaklaşık 5 kat daha fazla getirmesi gereken binanın şaibeli biçimde satıldığını ileri sürdü.

Sirmen, “Adrese dayalı ihale' yapıldı. Satış alel acele yapılap hemep onayladılar. Bu firma 9 Ekim'de kurulmuş. Sonra da da ihaleye girmişler. Bu parayı nerden bulmuşlar? Kimdir? Kimse bilmiyor” dedi. Sefa Sirmen, Belsa Plaza binasının, belediyenin tüm birimlerini bir araya toplamak amacıyla inşa ettirildiğini, belediye birimlerinin ayrı yerlere dağıldığını söyledi. Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na, “Burası babanın malı olsa bu para satar mısın?” diye sorduğunu, yanıt alamadığını ileri süren Sirmen, suç duyurusunda bulunacaklarını ve satışın iptali için de hukuki işlemlere başladıklarını belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 13:58:14
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 14:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?