2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Belediye bitkisel atık yağları topluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir litresi bir milyon metreküp suyu zehirleyebilen atık yağlar konusunda başlattığı çalışmayı gün geçtikçe il geneline yayıyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2008 Ocak ayından itibaren yürütülmeye başlanan çalışmalar 2005 yılında yürürlüğe giren "Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği" doğrultusunda gerçekleştiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilgili birimlerle yürüttüğü çalışmalar kapsamında Yuvacık, Karşıyaka ve Yahya Kaptan'a ulaştı.

Yuvacık ve Karşıyaka kalıcı konutlarında vatandaşların kapısını çalan ekipler, apartman girişlerine atık yağ toplama bidonları bıraktı.

Ayrıca apartman duvarlarına afişler asıldı. En kapsamlı çalışmalardan biri de Bekirpaşa Belediyesi ile Yapya Kaptan 2. ve 4. bölgelerinde gerçekleştirildi. Yaklaşık bin hane ziyaret edilerek vatandaşlar bilgilendirildi. Ekipler, Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki hane sayısının çokluğundan bu çalışmayı 2009 yılına da yaymayı hedefliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin atık yağdan biodizel üretme ve bu yağların kanalizasyonlara ve arıtma tesislerine verdiği zararın önüne geçme amacıyla başlattığı çalışma 2009 yılında da sürecek.

Büyükşehir'in hedefi, bu çalışmayı il geneline yaymak olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2009 yılı çalışmaları kapsamında Köseköy Belediyesi ile yapacağı protokolle bu bölgede çalışmalarına başlayacak. Köseköy'deki hanelere tek tek ulaşarak bilgilendirmede bulunacak. 3 bölgede yürütülen çalışmanın aynısı burada da gerçekleştirilecek. Diğer yandan ekipler, iş yeri denetimlerine de devam ediyor. Şu zamana kadar yaklaşık 400 iş yerini denetleyen ekipler, atık yağların toplanması konusunda firma yetkililerini uyardı. Lokanta, yemek fabrikası, fast food, turizm belgeli işletmelere yönelik yapılan denetimlerle Çevre Bakanlığı'nın verdiği lisanslı firmalarla anlaşma sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı bayramda da tatil yapmadı. Nöbetçi ekiplerle her türlü ihbarı değerlendirmeye alan ekipler, insan sağlığını tehdit eden olaylara anında müdahale etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 15:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?