8
Mayıs
2024
Çarşamba
KOCAELİ

Belediye işçilerinin eyleminde mutlu son

İzmit’te yaklaşık 2 aydır alamadıkları maaşlarının ödenmesi için eylem yapan Saraybahçe Belde Belediyesi işçileri, Başkan Halil Vehbi Yenice ile anlaşma sağlayarak eylemlerine son verdi.

Yaklaşık 2 aydır maaş alamadıkları ve 29 işçinin çıkarılması nedeniyle eylem yapan Saraybahçe Belediyesi çalışanları, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice, AKP Kocaeli İl başkanı Fikri Işık ve Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Gürol Güçlü arasında yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkması üzerine eylemlerini bitirme kararı aldı.


Saraybahçe Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantının ardından açıklama yapan AKP İl Başkanı Fikri Işık, "Bu saat itibariyle Saraybahçe Belediyesi’nde işçi eylemleri sona ermiştir. Bundan sonra haksız yere sendikaya sormadan işçi çıkartılmayacak. Geçmiş dönemde yapılan toplu sözleşme, 2005’in ilk ayında yenilenecek. Maaşlar tam olarak ödenecek ve işten çıkartılan 29 işçi ise mahkemenin vereceği kararı bekleyecek" dedi.

Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ise, "Büyükşehir Belediyesi bünyesine 70 işçi göndereceğiz. Emekliliği gelenleri de emekliliğe ayıracağız. Belediyede örgütlü Genel-iş Sendikası ile de sürekli temas halinde bulunacağız. İşçiler de aldıkları paranın karşılığını verecek" diye konuştu.

kocaeli
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 11:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?