2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Belediye ve engellilerden ortak proje

Kocaeli'nin Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ve Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Engelliler Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi.

Eskihisar köyünde düzenlenen toplantıda konuşan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Gebze Belediyesi olarak imkanlar ve yasalar çerçevesinde engellilere her türlü yardıma hazır olduklarını kaydederek, "Belediye olarak sizlere yardım etmek, sizlerle ilgili güzel projeler ortaya çıkarmak için ortak çalışma yapalım. Belediye bünyesinde Engelliler Masası kurmak için ortak çalışma başlatalım. Engellilerle ilgili sosyal çalışmaları ve projeleri bu birim bünyesinde değerlendirelim. Derneğiniz de bize yardımcı olsun. Tekliflerini, projelerinizi mutlaka bize sunun. Özürlüler için yapılması gereken fiziki çalışmaları da birlikte yapalım. Hep birlikte yaşanılabilir, çağdaş bir Gebze'ye imza atalım. Yapacağınız tüm faaliyetlere destek veririz" şeklinde konuştu.

Kaymakam Salih Karabulut ise, hükümetin Özürlüler Kanunu'nda önemli değişiklikler yaptığını belirterek, "Engellilerle ilgili birçok konuda iyileştirmeler yapılarak, sizlerin rahat nefes alması sağlandı. Engellilere acıma duygusuyla bakma anlayışı ortadan kalkıyor. Engellilerin hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Önünüzün açılması için bizlerin yapabileceği ne varsa yapmaya ve destek vermeye hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?