2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Belediyeden biyolojik ilaçlama

Büyükşehir Belediyesi vektör canlılarla mücadelede ekolojik dengeyi bozmadan biyolojik ilaçlama yapıyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Daire Başkanlığı, bu yıl içme suyu havzalarında dahi kullanılabilen Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylanmış ürünlerle ilaçlama yapıyor. Biyolojik özellikli ilaçlamalarla toprak ve suyun korunması ve kalitesinin devamlılığı sağlanıyor. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve karasinekle mücadele kapsamındaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 44 belediyede gerçekleştirilen karasinek, sivrisinek gibi vektör özellikli canlılara yönelik ilaçlamalar kapsamında doğal dengenin sağlanabildiği biyolojik etkili ilaçlamalar yapılıyor. Çalışmalar, biyolojik çeşitliliğin zengin olduğu Sekapark ve Sapanca Gölü'nde gerçekleştiriliyor. 13 ilaçlama aracı ve 3 kontrol aracından oluşan ekipte 35 kişi görev yapıyor. İlaçlama görevlilerinin arasında sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla birer veteriner, ziraat mühendisi, çevre mühendisi ve biyolog bulunuyor. 

Büyükşehir ekipleri doğal sinek üreme alanı olabilen sazlıklarda uygulama yaparken, sandal kullanarak ulaşılması zor noktalarda dahi uygulamayı gerçekleştiriyor. Çevrenin korunması hedefli kullanılan ürünlerin ambalajları da uygun yöntem ve metotla bertaraf ediliyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, doğada yaşayan bütün canlıların var oluş sebeplerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek, çalışmayı yapan herkesin hassas olması gerektiğini ifade etti. Poyraz, çevrenin korunmasını prensip edinen Büyükşehir Belediyesi'nin sadece vektör özelliği taşıyan canlıları hedef alarak uygulama yaptığına dikkat çekti. Poyraz, ayrıca doğanın bütün bileşenlerinin korunması gerektiğini, yaşamın sürdürülebilirliği ilkesinden ödün vermeyeceklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 17:58:01
Güncelleme :23 Eylül 2008 Salı 18:03:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?