5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Belediyeden evlere sıcak yemek

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK YEMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor.

Ramazan ayında iftar çadırlarında günde yaklaşık 6 bin 500 kişiye iftar yemeği, 5 bin kişiye iftariyelik veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, evlerinde yemek yapamayacak vatandaşlara günde 4 bin öğün sıcak yemek dağıtımı hizmeti veriyor. Her biri evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşların kapılarına kadar getirilen sıcak yemekler bir nebze de olsun ihtiyaç sahiplerinin Ramazan ayını daha iyi geçirmelerini sağlıyor. Yemekler iftarlık ve sahurluk olarak steril koşullarda vatandaşlara ulaştırılıyor.

Muhtarlar ve ilgili belediyelerin tespitleri sonucunda oluşturulan listeler aracılığı ile dağıtılan yemekleri alan ihtiyaç sahiplerinden birisi ise Kore Gazisi Şevki Akbar (81) oldu. Hacıhızır Mahallesi'ndeki evlerinde yatalak eşi ile birlikte yaşayan Şevki dede yapılan yemek yardımının Ramazan ayını daha rahat geçirmelerini sağladığını ifade etti.

Kent genelinde belirlenen ihtiyaç sahiplerine verilen iftar ve sahurluk yemekler vakumlu ve pastörize olarak vatandaşlara sunuluyor. Bir eve haftada 2 kez dağıtılan yemekler buzdolabında 6 hafta saklanabilen ve açıldıktan sonra 2 gün saklanabilen özellikte olduğu öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE SICAK YEMEK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:20:04
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?