3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Belediyeden örnek hizmet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, örnek bir hizmete imza atıyor. Belediyenin Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalarda, evde bakıma muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlara hizmet veriliyor.

Hane Halkı Tespit çalışmasıyla yardıma muhtaç ve yatalak durumdaki hastaları tespit eden Büyükşehir Belediyesi, 100 aileye evde sağlık hizmeti veriyor. Belediye, bir yandan da kendi içindeki sağlık eğitimlerine devam ediyor.

Özellikle yatalak hastalarda sık görülen yaralar ve enfeksiyonlar konusunda ortaya atılan yeni yöntemleri yakın takibe alan Büyükşehir Belediyesi, bu yönde önceki gün doktor ve hemşirelerine İstanbul’dan davet edilen firma aracılığıyla bir dizi eğitim verdirdi.

Toplam 6 doktor ve 21 hemşirenin katıldığı eğitim sırasında yaraların tedavisi için bulunan yeni ilaçlar ve tedavi metotları ile ilgili kapsamlı bilgiler anlatıldı. Eğitim alan sağlık personeli, yatalak durumdaki hastalarla karşılaştıklarında öğrendikleri yeni metotları uygulayarak, hastanın daha çabuk iyileşmesine yardımcı olacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2005 Pazartesi 17:40:49
Güncelleme :2 Mayıs 2005 Pazartesi 17:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?