3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Belediyenin kurs hizmeti sürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin il genelindeki 8 ayrı merkezde düzenlediği Kocaeli Meslek ve Sanat Edindirme Kursları’nın (KO-MEK) üçüncüsü, Dilovası’nda açıldı.

Belde belediye binasının hemen yanında hizmet verecek olan merkezin açılış töreni, havanın kapalı olması nedeniyle Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ankara’da bulunması nedeniyle törene katılamazken, programda ilk olarak Balaban İlköğretim Okulu’nun Marmara bölge birincisi olan halk oyunları ekibi Artvin yöresine ait oyunlarını sergiledi.

Kursiyer Duygu Kalaycı’nın teşekkür konuşmasının ardından kürsüye çıkan Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, KO-MEK kurslarına olan talebin öngörülerinin çok üzerinde olduğunu, Eylül 2005’te düzenleyecekleri ikinci kurs döneminde tüm başvuruları kabul etmek istediklerini aktardı. Karaçorlu, Dilovası KO-MEK’te ise 474 kursiyere eğitim verdiklerini kaydetti.

Törenin ev sahipliğini yapan Dilovası Belediye Başkanı Musa Kahraman da beldelerindeki kalifiye eleman ihtiyacını bu kurslarla gidereceklerini belirtti. Kursların düzenlenmesi nedeniyle Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür eden Kahraman, "Kendisinden ümitleniyoruz. Çevresindeki kadro, çevremizdeki eksikleri giderecek niteliktedir" dedi ve hizmetlerin artarak devam etmesini istediklerini aktardı.

Başkan Vekili İlyas Şeker ise belediyeciliği fen işleri çalışmalarından ibaret görmediklerini, hizmetlerde sosyal belediyecilik ve insan unsuru kavramlarını ön plana çıkarmaya çalıştıklarını aktardı. Gençlerin üretken bireyler haline getirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Şeker, KO-MEK kurslarının gelecek yıl 33 ayrı bölgede açılacağını ve yaklaşık 15 bin kişiyi meslek sahibi yapacaklarını ifade etti.

İlyas Şeker son olarak, bu yıl içinde Kocaeli genelinde 200 trilyonluk yatırım yapacaklarını, bu miktardan Dilovası’nın payına nüfusa doğru orantılı olarak 3 trilyon civarında bir miktar düşeceğini söyledi. Dilovası kurslarında bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Arapça, makine nakışı, okuma yazma, giyim, kuaförlük, doğalgaz ve bağlama eğitimleri veriliyor.

Onurhan Ahmet Altıner - Kenthaber / Kocaeli
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 17:41:24
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 12:30:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?