2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Belsa Plaza satıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasına geçmesiyle boşalan 2 blokta otopark, dükkan ve büro olmak üzere 255 adet işyerinden oluşan eski hizmet binası Belsa Plaza, 44 milyon YTL'ye Maan Guarante Holding A.Ş.'ye satıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, 2 kez ihaleye çıkarmasına rağmen satamadığı eski hizmet binası Belsa Plaza'ya 3. ihalede iyi bir alıcı buldu. Yeni hizmet binasında Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan ve muhammen bedeli 41 milyon 469 bin 580 YTL olan ihaleye tek firma teklif verdi. Türk ve yabancı ortaklı Kütahyalı Maan Guarante Holding A.Ş. verdiği 44 milyon YTL'lik teklifle Belsa'nın yeni sahibi oldu. İhaleye Maan Guarante A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Arslan ve Genel Müdür Ali Kandemir katıldı. Büyükşehir, kapalı zarf ile başlayıp açık artırma usulüyle devam eden ihaleye 43 milyon 469 bin YTL teklif veren firmadan fiyatı 45 milyon YTL'ye çıkarmasını istedi. Her iki taraf teklifin 44 milyon YTL olması konusunda uzlaşmaya vardı. 

Büyükşehir Belediyesi, ihaleye aynı bina içerisinde yer alan İSU'nun veznelerini vatandaşı mağdur etmemek dahil etmedi. Öte yandan Belsa'nın yeni sahibi Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, aldıkları binayı hastane, okul ya da öğrenci yurdu olarak kamu yararına kullanmayı planladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?