5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Bilgi evine ilk günde 2 bin başvuru

BİLGİ EVİNE İLK GÜNDE 2 BİN BAŞVURU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi büyük ilgi görüyor.

Bilgi Evi sorumlusu Bahadır Bedir, gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getirerek, ilk gün olmasına rağmen 2 binin üzerinde başvurunun olduğunu bildirdi. Her türlü faaliyetin ücretsiz olduğunu hatırlatan Bedir, çocukların Bilgi Evi'ni çok sevdiğini belirterek, "Burada 2 derslik, 2 internet odası ve 2 kütüphane bulunuyor. Sınıflarda akıllı tahta ve projeksiyon aleti mevcut. Bilgi evinin kütüphanesinde ise 16 bin kitap bulunuyor. Türkçe, matematik gibi temel derslerin yanında İngilizce branşında da gönüllü öğretmenler tarafından eğitim verilecek. Dersler ve diğer tüm faaliyetler ücretsiz bir şekilde öğrencilerimize sunulacak. Zaten bu evlerin kurulmasındaki amaç imkanları olmayan çocuklarımızın eksiklerini gidermek" şeklinde konuştu.

Şehir genelinde çocukların okul sonrası zamanlarını sokakta, internet kafelerde geçirmelerinin önüne geçmek amacıyla açılan Bilgi Evi, haftanın 7 günü sabah saat 9.30'dan akşam saat 18.50'ye kadar açık olacak. Bilgi Evi öğrenciye okuldan verilen performans ödevlerini yapması konusunda da yardımcı olacak. Öğrenci okuldan verilen ödevleri merkezdeki bilgisayarları kullanarak hazırlayacak. Çocuklar için eğitici aktiviteceler de düzenlenecek olan Bilgi Evi'nde çocuklar müzik, satranç, folklor, tiyatro, mini golf gibi etkinliklere katılabilecek. Öte yandan Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi'nde de tıpkı Akçakoca Bilgi Evi'ndeki gibi tüm imkânlar ailelere sunulacak. Öğrenci velisiyle birlikte merkeze üye olabilecek. Böylece öğrenci için geçerli olan internet kullanımı ya da kütüphane gibi hizmetleri veli de alabilecek. Bilgi Merkezi'nde anne babaların da okuyabileceği seviyede kişisel gelişim ve kültür kitapları bulunuyor.

BİLGİ EVİNE İLK GÜNDE 2 BİN BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 15:56:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 17:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?