2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Bilime dayalı otomotiv çözümleri

DuPont firmasının otomotiv endüstrisine yönelik yeni teknoloji ve ürünlerini sunduğu "DuPont otomotiv çözümleri" tırı, Avrupa'daki turunun ardından otomotiv sektöründe Türkiye'nin önde gelen firmaları ile buluştu. 

Avrupa'dan başlayan DuPont road show, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovenya, Slovakya ve Romanya'nın ardından Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği (TAYSAD) bünyesindeki önde gelen otomotiv firmaları ile buluştu. TAYSAD seminer salonunda düzenlenen brifingte, DuPont mühendisleri ve sektör profesyonelleri tarafından ayrıntılı sunumlar yapıldı. Brifingin ardından sektör temsilcileri birlikte "DuPont otomotiv çözümleri" tırını gezerek yeni ürün ve teknolojiler hakkında bilgi aldı. 

DuPont Otomotiv Endüstri lideri Murat Kocaoğlu, "DuPont tırında mühendislik polimerleri, boya çözümleri, OEM boyaları, performans elastomerleri, mühendislik polimerleri, floro-ürünler, özel kimyasal çözümler, kişisel korunma ekipmanları, dokunmamış teknik tekstiller, ve gelişmiş elyaf sistemleri gibi farklı ve yenilikçi DuPont çözümleri sunuluyor. Dünyanın her yerinde, DuPont ürünleri, otomobil üreticileri tarafından, çeşitli araç içi uygulamaları, motor parçaları ve boya-kaplama uygulamaları için özellikle tercih ediliyor" dedi. 

Türkiye'deki otomotiv sektörüne de değinen Kocaoğlu, "Türkiye'de üretim amaçlı yabancı yatırımın teşvik edilmesinin yanı sıra, AR&GE yatırımlarının da desteklenmesini önem taşıyor. Otomotiv pazarında Türkiye ile yarışan Orta Avrupa ve Çin kadar Türkiye'nin de AR&GE alanında potansiyeli mevcut. Türkiye'nin kendi markalarını oluşturması ve geliştirmesi, daha ciddi AR&GE yatırımları ile rakiplerinin önüne geçmesiyle mümkün olabilir. Yaptığı her işin temeline bilimi koyan DuPont, her yıl global AR&GE çalışmaları için 1.4 milyar dolarlık bir bütçe ayırarak, faaliyette bulunduğu her sektörde farkını ortaya koymaktadır" diye konuştu. 

DuPont firmasının otomotiv endüstrisine sunulan yenilikçi çözümleri arasında yüzden fazla yeni ürün bulunduğunu ifade eden Kocaoğlu, "Firmamız, binek araç, ticari araç, iş makineleri, treyler ve tankerler, ve tüm otomotiv yan sanayi sektörlerindeki çok geniş bir müşteri paletine yönelik komple boya çözümleri teklif ediyor. Ürün gamının genişliği ve derinliği sayesinde, tüm metal ve plastik yüzeyleri kaplamalarına uygun sistemler sunuyor" dedi. 

Gebze TOSB/TAYSAD ziyaretini tamamlayan DuPont tırı TÜBTAK Gebze Yerleşkesi Serbest Bölge'deki ziyaretinin ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi ziyareti ile Türkiye'deki gezisine son verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 17:38:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?