2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Boğulmaktan son anda kurtarıldılar

KOCAELİ'nin Karadeniz kıyısındaki Kandıra İlçesi'ne bağlı Kefken, Kerpe, Cebeci, Sakısı, Kocanağzı gibi denize girilebilen bölgelerde hemen her gün boğulma olaylarıyla karşılaşılıyor. En ufak bir dalgalanmada kum çekilmesinin yaşandığı Karadeniz sahillerinde ölümlere en çok bu durum yolaçarken dün de kurtarma ekipleri 3 genci son anda boğulmaktan kurtardı.


Kandıra sahillerinde her yıl olduği gibi bu yıl da çoğunluğu gönüllülerden oluşan 90 kişilik zodyak botlu ve dalgıç donanımlı Kurtarma Timi son 3 günlük süre içinde 12 kişiyi mutlak ölümden kurtardı. Gözetleme kulelerinin de kurulduğu bu plaj bölgelerinde deniz sürekli olarak taranıyor.

Tatil için Kandıra sahillerine İstanbul'dan gelen Mustafa ve Ahmet Erol adlı kardeşlerle arkadaşları Kemal Nar, yine dalgalanma sonucu kum çekilmesi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kuledeki gözcülerin 3 gencin panik halinde çırpındıklarını farketmesi ve durumu zodyak bottaki ekibe bildirmesi üzerine kurtarma timi çırpınan bu gençleri son anda bota aldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak görev yapan kurtarma timi görevlileri, Karadeniz sahillerinde en küçük dalgalanmada kum çekilme olayının yaşandığını, bu anda yüzen kişinin altındaki kum tabakasının aniden çekildiğini, bulunduğu yerin derinleştiğini belirterek, “Genellikle bu durumda yüzen kişi paniğe kapılıyor. Sahile doğru yüzmek isterken dibe doğru çekiliyor. Bu gibi durumda bu kişilerin sahile paralel yüzmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 14:15:20
Güncelleme :15 Temmuz 2008 Salı 15:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?