30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bombaları ıssız yerler koymuş

Kocaeli'nde, ekim ayında gerçekleşen iki ayrı bombalama eylemiyle ilgili hazırlanan iddianamede ilginç bilgiler ortaya çıktı.

Cumhuriyet savcısı, PKK adına eylem yapacak zanlı Sadettin Yaşar'ın son anda pişmanlık duyarak bombaları ıssız yerlere koyduğunu, bu şekilde büyük bir katliamın önlendiğini anlattı. Kocaeli'nde maddi hasara ve yaralanmalara sebep olan saldırılara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 2 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapse, 4 sanığın ise 5 yıldan 21 yıla kadar çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istendi. İddianame kapsamında bir polisin de aralarında bulunduğu 7 kişi mağdur müşteki, 15 kişi de müşteki olarak yer aldı.

18 Ekim 2007 tarihinde Gölcük Bahçecik beldesi Seymen Mahallesi'ndeki Bursa-Kocaeli karayolu üzerinde müşteki Deniz Albay İbrahim Akif Deniz Tarsus'un görevli olarak bulunduğu birliğe giderken, makam aracının geçtiği anda yolun iki tarafına yerleştirilen patlayıcıların cep telefonuyla Sadettin Yaşar tarafından patlatılarak civardaki ev ve araçlara maddi hasar verildiği ifade edildi. Sanık Yaşar'ın ayrıca, Kocaeli'nde 28 Ekim 2007'de düzenlenen 'teröre lanet, şehitlere saygı' mitinginin yapıldığı yürüyüş güzergâhında piknik tüpüyle tanzim ettiği C-4 tipi patlayıcının uzaktan patlatıldığı kaydedilen iddianamede, 7 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Yaşar'ın İzmir'de meydana gelen patlamayı gerçekleştiren Turan Bilem'den yaklaşık 4 kilo kadar C-4 tipi patlayıcı madde aldığı belirtilen iddianamede, Turan Bilem'in Yaşar'ı patlayıcı maddelerle sansasyonel eylem yapması için görevlendirdiği de anlatıldı. İddianamede, Kocaeli'ndeki bombalı eylemleri gerçekleştiren Yaşar'ın son anda pişmanlık duyarak patlayıcı maddeleri ıssız yerlere koyup büyük bir katliamı önlediği de belirtildi. Sanığın ifadeleri doğrultusunda, Turan Bilem ve Salahattin Ökmen'in yakalandığı ve İzmir'de meydana gelen patlamalara ilişkin tutuklandıkları bildirildi.

Zaman
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 14:03:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?