30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Boya ve kimya fabrikasında yangın

Kocaeli'nin Gebze İlçesi Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (GOSB) bir boya ve kimya fabrikasında çıkan yangın korkulu anların yaşanmasına sebep oldu. Sıcak havadan dolayı varillerin genleşmesiyle çıkan yangın, fabrikanın tamamına yayılmadan kısa sürede söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, bir boya fabrikasının deposunda sabah saatlerinde yangın çıktı. Yangının ilk belirlemelere göre, sıvı hammadde bulunan bir varilin sıcaklardan dolayı genleşip patlaması sonucu çıktığı belirtildi. Yangında, boya yapımında kullanılan kimyasal maddelerin bulunduğu çok sayıda varil ile boyalar da peş peşe alev alıp patladı. Patlama sebebiyle yangın kısa sürede deponun tamamını sardı. Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile GOSB'ye bağlı İtfaiye ekipleri, yangına köpükle müdahale ederek alevleri bastırdı. Yarım saat süren yangın fabrikanın diğer bölümlerine sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü.

Söndürme çalışmaları sırasında, fabrika işçileri de itfaiye görevlilerine yardım ettiler. Yangın sonucu fabrikanın depo bölümünde büyük çapta maddi zarar meydana gelirken, yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Boya fabrikası çalışanları hemen yanı başlarında bulunan GOSB itfaiye ekiplerinin, belediye itfaiye ekiplerinden sonra geldiklerini iddia ederek, yangının bu sebeble büyüdüğünü öne sürdü.
Aynı boya fabrikasında 4 yıl önce çıkan yangında fabrika tamamen kullanılmaz hale gelmiş, bir kişi de ölmüştü.
iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 12:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?