5
Mayıs
2024
Pazar
KOCAELİ

Böyle yıkım görülmedi

KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM

Kocaeli'nde bir siyasetçiye ait marketin yıkımında ilginç görüntüler yaşandı.

İzmit Belediyesi, Türkiye Partisi İzmit İlçe Başkanı Faruk Bostan'a ait Gazanfer Bilgi Bulvarı üzerinde bulunan market hakkında iskanı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Kararı uygulamak üzere bu sabah çok sayıda çevik kuvvet ve belediye personeli ile markete giden görevliler, market sahibi Faruk Bostan'ın ilginç talebi karşısında zor anlar yaşadı. Bostan, dükkanının içindeki malzemelerle birlikte yıkılmasını talep etti. Belediye görevlilerinin, mallar boşaltıldıktan sonra dükkanın yıkılacağını söylemesini üzerine, Bostan, ürünlerin tek tek sayılarak teslim alınmasını ancak bunu güvenmediği belediye personeli yerine noterin yapmasını istedi.

Belediye ekipleri, marketin kapısını açarak içerideki malzemeleri tek tek sayıp bir kamyona yüklemeye başladı. İki zabıta görevlisi, işçilerin getirdiği kadın pedi, çocuk bezi, çikolata, kola, su gibi ürünleri tek tek saydı. Memurlar ilk malları çeşidine göre yazmak istedi ancak bununla baş edemeyince koli sayıları yazarak zapta geçirdi.

Faruk Bostan'ın, mallarının yüklendiği kamyonun taşıma belgesinin olmadığı yönündeki şikayeti de polis tarafından değerlendirildi. Türkiye Partisi İlçe Başkanı Faruk Bostan, yıkım kararının siyasi olduğunu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'ı eleştirdiği için dükkanının yıkıldığını iddia ederek, "Bu bölgede iskanı olmayan 250 bina var. Biz bu binalar için Kent Konut ile görüşüyoruz. Arazilerimizi Kent Konut'a satacağız. Belediyeye, '10 gün bekleyin' dedim ancak beklemediler. 1994 yılında alınmış bir kararı şimdi uygulamak istediler. Hayırlı olsun. Bu karar siyasi bir karardır" dedi.

Marketin yıkımı sayım işleminin uzun sürmesi yüzünden gecikirken, zabıtalar halen marketteki ürünleri tek tek sayarak zapta geçirmeye devam ediyor.

KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM
KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM
KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM
KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM
KOCAELİ'NDE İLGİNÇ YIKIM
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 12:08:03
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 12:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?