2
Mayıs
2024
Perşembe
KOCAELİ

Brisa'da üretim durdu!

Kocaeli'nin Alikahya beldesinde bulunan Brisa lastik fabrikasında işten çıkartılan arkadaşlarına destek olan işçiler üretimi durdurdu.

Şu ana kadar 40 işçinin çıkarıldığı fabrikada işçiler üretimi durdurarak yemekhanede eylem yapıyor. Üretimin tamamen durduğunu söyleyen Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, "Makinaların başında lastikler varken üretimi kestik. Şuanda bu haliyle devam ediyor. İşverenle görüşmeye çalıştık ancak şu ana kadar bunu başaramadık. Tabii bunun böyle devam etmesi de çok doğru olmayacak, iş barışı açısından. Biz tarafların oturup bir biri ile konuşması gerektiğini inanıyoruz. Arkadaşlarımız içeride gayet metanetli bir şekilde eylemlerini sürdürüyorlar. Yani bu bir karşılık vermedir. Üretim tamamen durmuş durumda. Taraflar olarak doğru bir şekilde bitmesini konusunda ısrarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Karacan, işten atılan işçi sayının artacağı konusunda endişeleri olduğunu ve işverenin kendileri ile hiç bir görüşme yapmayarak böyle karar aldığını belirterek, "Arkadaşlarımızın moralini bozan sayısal oranda çok yüksek rakamlar konuşuluyor. Bunun henüz ne olduğunu bilmiyoruz, ama bu asparagas da olabilir. Rakamların çok uçuk olması bizi rahatsız ediyor. Tabii bu rakamlar bize deklare edilmiş rakamlar değil, ama bu tür eylemlerde insanların motivesini bozmak amacıyla söylenmiş sözler olabilir. 200'lerin üzerinde rakamlar konuşuluyor. İşten çıkarmalar ile ilgili kararı öğrenmek için gerekirse en üstle Güler Hanımla da toplantı yapabiliriz. Ben de bu kurumun başındaki insan olarak yaşanan gelişmelerden rahatsızım. Aslında bizim için biri de bir, beşide; ancak rakamların bu boyuta gelmesi çalışan adına gerçekten çok üzücü olur" şeklinde konuştu.

Bin 300 işçinin çalıştığı fabrikada tüm işçiler şu anda yemekhanede eylem yapıyor.Bu arada fabrikanın bulunduğu Kentsa tesislerinden görüntü almak isteyen basın mensupları ile güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 15:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?