3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

Bu canın hesabını kim verecek ?

İzmit’te işyerinde kalp krizi geçiren bir vatandaş 112 ekiplerinin yoğun olması nedeniyle 45 dakika ambulans bekledi.

Alınan bilgiye göre, Fethiye Caddesinde Yıldız Kuyumcusu sahibi Hasan Hıdıroğlu işyerinde kalp krizi geçirdi. Olay yerine yakın olan polis ekipleri hemen haber merkezinden ambulans istedi.

Ancak 112 ekipleri yoğun olmalarından dolayı gelemeyeceklerini şahsın bir başka araçla hastaneye kaldırılmasını anons etti. Olay yerinde bulunan polis ekipleri şahsın kalp krizi geçirdiğini ve yerinden oynamaması gerektiğini bildirince haber merkezi yakındaki hastanelerden ambulans istedi. Olay yerine çok yakın olan Kızılay Tıp Merkezi elinde ambulans olmadığını belirtince Özel Akademi Hastanesi’nden bir ambulans çağrıldı.x

Yaralı şahsın yakınları 112’yi defalarca aradıklarını ancak ’çok yoğunuz’ cevabını aldıklarını söylerken kalp krizi geçiren Hasan Hıdıroğlu, Özel Akademi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kalbi duran şahsa burada yapılan müdahaleyle tekar kalbinin çalışması sağlandıktan sonra Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hıdıroğlu burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 15:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Onurhan Ahmet Altıner IP: 85.97.137.xxx Tarih : 17.04.2005 11:33:08

Bu canın hesabını kimse veremez.Bu tam bir rezalet.Vefat eden kişinin dükkanı ile kızılayın ambulansının bulunduğu bina arasında yaklaşık 200-300 metre mesafe var.Yani 1 km olsa ne olur.Sonuçta bir can yani.Ama Kızılay ne yaptı "Biz Dışarıya Ambulans Vermiyoruz" dedi.O ambulans ölen kişinin vergilerinle alınmış bir ambulans ama işte yani insan dicek laf bulamıyor.

Yorum sizin.Saygılarımla