30
Nisan
2024
Salı
KOCAELİ

Bu ceza ödül oldu

Kocaeli'nde ayrıldığı eşinin ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle 7 yıldır yargılanan simitçi, okuma-yazma cezasına çarptırıldı. 

Kocaeli'nin Şirintepe Mahallesi Şirintepe Sokak'da oturan simitçilik yaparak geçimini sağlayan Arif Kavşut (30), ayrıldığı eşinin ailesini tehdit ettiği gerekçesiyle 7 yıl süreyle yargılandı. Eşinin ailesinin kendisini iç güveysi olarak istemesine karşı çıkan Kavşut ile aile arasında gerginlik yaşanmaya başladı. Aile fertlerinin savcılığa damatları olan Arif Kavşut'un kendilerini tehdit ettiğini iddia ederek başvurmaları sonucunda dava açıldı. 

1999 yılında Kocaeli 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayan yargılama 7 yıl sonra sona erdi. Yargılama sonunda Arif Kavşut mahkeme tarafından 2 yıl 6 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı. Olay sonrasında evlenen ve 1 çocuk babası olan Arif Kavşut, mahkeme heyeti kararını açıklayınca şok oldu. Mahkemenin kendisine okuma-yazma bilip bilmediğini sorması üzerine Arif Kavşut, cezaevi yerine Kocaeli Halk Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilince ikinci kez şok oldu. Ceza yerine 2 ay okuma-yazma kursuna giden Arif Kavşut, cezasının sona ermesinin andından diploma ve sertifikasını aldıktan sonra büyük sevinç yaşadı. 

Maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesi tarafından okutulmayan Kavşut, Kocaeli'nde günlük yevmiyeyle bir simitçi tezgahının başına geçerek ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Kavşut, "Bu ceza bana ödül oldu. Haksız bir şekilde yargılandım. Mahkeme beni hapiste yatırmak yerine okuma-yazma öğrenmeye gönderdi. Şimdi bu ceza sayesinde okuyup, yazabiliyorum. Hapiste yatsaydım ailem perişan olacaktı. Bu şekilde işimi aksatmadan, akşamları kursa gittim. Okuma-yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 14:07:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?