3
Mayıs
2024
Cuma
KOCAELİ

'Bu vatan bizimdir bizim kalacak'

İzmit’te Türk Basın Birliği Kocaeli Şubesi öncülüğünde düzenlenen ’Türk bayrağına saygı yürüyüşünde’ Türk bayrağına yapılan saldırı protesto edildi.

Türk Basın Birliği Kocaeli Şubesi öncülüğünde ve 40 kurum ve kuruluşun destek verdiği ’bayrağa saygı yürüyüşü’ İzmit Merkez Bankası önünden başladı.

Yaklaşık bin 500 kişi yürüyüş boyunca ellerinde Atatürk fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Her şey vatan için", "Bu vatan bizimdir bizim kalacak" şeklinde slogan attı. Kocaeli Büyükşehir Belediye bandosunun da eşlik ettiği yürüyüşte İzmitli esnaf, işyerlerinden alkışlarla gruba destek verdi. Yürüyüşte İzmit Ticaret Odası vatandaşlara bayrak dağıttı.

Bayrağın, milletlerin ve ulusların bağımsızlığını temsil eden en önemli ve en kutsal değer olduğunu söyleyen Türk Basın Birliği Kocaeli Şube Başkanı Zafer Çakıroğlu, "Bayrağımıza yapılan bu çirkin davranış, aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne yapılmış menfur bir saldırıdır. Bu tür saldırılar, bizi korkutmaz aksine gücümüze güç katar. Birkaç çapulcunun düzenlediği saldırı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur" diye konuştu.

Yürüyüş İzmit Anıtparkta düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 20:44:39
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 14:11:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali baba IP: 80.171.105.xxx Tarih : 28.03.2005 21:13:19
o insanlar o memlekette yasiyorsa türkbayragina saygi duymak zorundadir.